Obavijesti Video Pretražite Navigacija
što je točno bilo?

FOTO Je li eksplozija u Rudešu pokušaj ubojstva, zastrašivanje ili skivena poruka? Policija još traga za počiniteljem

Aktualno Galerija Rudeš eksplozija - 1 Rudeš eksplozija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Rudeš eksplozija - 2 Rudeš eksplozija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Rudeš eksplozija - 3 Rudeš eksplozija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Rudeš eksplozija - 4 Rudeš eksplozija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +2 Eksplozija u Rudešu - 4 Galerija 1/7 >>
Dvije ručne bombe bačene su u subotu u dvorište zgrade u zagrebačkom Rudešu. Policija je blokirala ulicu na nekoliko sati. Još se uvijek traga za nepoznatim počiniteljem. Srećom ozlijeđenih osoba nije bilo.

Policija je i u nedjelju ujutro bila pred zgradom gdje je sinoć odjeknula eksplozija. Na teren je stigla i krim-policija. Češljali su, provjeravali teren i posljedice koje na prvo oko nisu vidljive.

Od eksplozije ostale su samo točkice na pročelju zgrade, ali svi susjedi dobro su je čuli.

"Zadrmali su se prozori i sve. Bubnulo, jako je bubnulo", rekla je Božica.

"Kao topovski udar", kaže Branko.

"Zvučalo je kako je i priopćeno, kao ručna bomba, evo baš tako", kazao je Dražen za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Ilustracija 20 ljudi evakuirano iz busa Lančani sudar busa i tri auta: Jedna osoba smrtno stradala, vatrogasci spašavali zarobljene ljude

Nepoznati počinitelj bacio je dvije ručne bombe, jedna se aktivirala, druga nije. Policija je odmah blokirala ulicu, išla od stana do stana i molila ljude da ne izlaze van. Dražen je najbliži susjed, bio je doma kad se to dogodilo.

"Negdje oko pola 6 čula se detonacija. Sve se streslo prozori, sve živo, nije bilo baš ugodno gledaš televiziju i onda ti nešto rokne", rekao je reporterki Dnevnika Nove TV Matei Ćorić Brunović .

Eksplozija se dogodila u dvorištu  zgrade, oštećena je fasada i jedan osobni automobil. Susjedi s kojima je razgovarala ekipa Dnevnika Nove TV rekli su da par trenutaka nakon eksplozije ovdje su prošla djeca koja su se vraća s igrališta.

Velika sreća u ovoj nesreći je da nitko nije ozlijeđen.

Budući da je jedna bomba ostala neaktivirana, policija ju je morala uništiti na licu mjesta kontoliranom eksplozijom, nepuna četiri sata nakon prve detonacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija VREMENSKA PROGNOZA Meteorolog Darijo Brzoja otkriva kad možemo očekivati promjenu vremena

"I tek tada kad sam drugu čuo sam se zapitao što je to. Malo trenutak zabrinutosti, upitnik nad glavom, što je ovo, je li neki napad, je li plinska boca", rekao je Dražen.

Je li riječ o pokušaju ubojstva, zastrašivanju, skivenoj poruci - motivi se još istražuju.

"To su elementi koji su nama kao policiji jako bitni i koji vjerujem da će nas dovesti do pronalaska počinitelja koji će onda dobiti poruku od nas da je to društveno neprihvatljivo bez obzira koji oblik motiva ili koju poruku je ta neka osoba željela poslati", rekla je Marija Goatti, glasnogovornica PUZ-a

Neslužbeno doznajemo da je riječ o osobama koje su otprije poznate policiji.

 

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene