Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snježne radosti

Hrvatska se probudila u debelim minusima, upaljen meteoalarm: Velika opasnost od hladnog vala

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Hrvatska se jutros probudila u debelim minusima. Za nekoliko regija upaljen je meteoalarm zbog velike opasnosti od hladnog vala.

Gotovo cijela Hrvatska pod utjecajem je hladnog vala. 

Najniža temperatura, - 11,5 Celzijevih stupnjeva jutros je izmjerena u Gospiću. 

U Ogulinu je -10, dok je u zagrebačkom Maksimiru također izmjereno -10 stupnjeva. U Varaždinu je izmjereno -8, u Križevcima i Krapini -7. 

Na snazi je žuti meteoalarm zbog izrazito niskih temperatura, snijega i poledice za zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju, a za kninsku, riječku i osječku regiju zbog niskih temperatura

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za ponedjeljak Foto: DHMZ

Pročitajte i ovo Ilustracija Supruga teško ozlijeđena U teškoj nesreći kod Slavonskog Broda poginuo nekadašnji ministrov pomoćnik

Poslijepodne sa sjeverozapada porast naoblake, a krajem dana i u noći slaba oborina. Na Jadranu će mjestimice pasti malo kiše, u unutrašnjosti oborina na granici snijega i kiše koja se može smrzavati na hladnom tlu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak.

Ilustracija Prognoza DHMZ-a za ponedjeljak Foto: DHMZ

Preporuka DHMZ-a 

Hladni valovi, slično kao i topli, djeluju na ljude tako da uzrokuju povećanu smrtnost i pobol, objašnjavaju iz DHMZ-a. Upozoravaju da izlaganje niskim temperaturama u hladno zimsko vrijeme može uzrokovati štetne posljedice na zdravlje te dovesti do nastanka ozljeda (ozeblina, promrzlina, smrzotina) i opće pothlađenosti tijela (hipotermija), što može imati i smrtni ishod.

Kako bi se zaštitili, preporučuju građanima da prate vremensku prognozu i upozorenja o niskim temperaturama i nepovoljnim vremenskim prilikama te izbjegavaju izlazak ako to nije prijeko potrebno. Preporučuje se odijevanje više slojeva tople odjeće.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaos u prometu Njemačka u problemima: Strojovođe najavili novi štrajk, trajat će danima

Vrijeme utorak 

U utorak je na snazi žuti meteoalarm zbog snijega i poledice za osječku, zagrebačku, kninsku, karlovačku i gospićku regiju. 

Ilustracija Upozorenje DHMZ-a za utorak Foto: DHMZ

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene