Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Petoj plenarnoj sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO) koja se održava u Zambiji i Zimbabveu, Hrvatska je izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća Glavne skupštine UNWTO-a za razdoblje sljedeće četiri godine.


'Ovo je još jedno priznanje Hrvatskoj koje je pristiglo na račun angažmana u radu tijela Svjetske turističke organizacije. Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu', istaknuo je ministar Lorencin, koji je prije nekoliko dana na 20. zasjedanju Glavne skupštine UNWTO-a, izabran za potpredsjednika Glavne skupštine, kao predstavnik regije Europa.

>> Moraju li turisti ovako započinjati turu po Splitu?

Vezani članci Turisti, ilustracija - 4 Jeftinije u hotele, restorane, muzeje, na Plitvička jezera: HTZ ima novi mamac za domaće turiste, a mi smo provjerili gdje je CRO kartica Milna na Braču omiljeno mjesto turista - 1 Mjesto na omiljenom otoku u kolovozu bilježi više noćenja nego 2019.: "Ovome se nitko nije nadao"

Izvršno vijeće je upravljačko tijelo Organizacije koje osigurava njen rad između dvaju zasjedanja Glavnih skupština. Članstvo u Izvršnom vijeću traje četiri godine, a svake dvije bira se polovina novih članica, radi kontinuiteta.

Republika Hrvatska predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila spomenutoj organizaciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju