Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Veliko priznanje

Hrvatska nova članica Izvršnog vijeća Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Petoj plenarnoj sjednici Glavne skupštine Svjetske turističke organizacije (UNWTO) koja se održava u Zambiji i Zimbabveu, Hrvatska je izabrana za novu članicu Izvršnog vijeća Glavne skupštine UNWTO-a za razdoblje sljedeće četiri godine.

'Ovo je još jedno priznanje Hrvatskoj koje je pristiglo na račun angažmana u radu tijela Svjetske turističke organizacije. Zahvalni smo na prilici i siguran sam da ćemo i na ovaj način doprinijeti pozitivnoj percepciji Hrvatske u svijetu kao turističke destinacije koja ima što reći i pokazati svijetu', istaknuo je ministar Lorencin, koji je prije nekoliko dana na 20. zasjedanju Glavne skupštine UNWTO-a, izabran za potpredsjednika Glavne skupštine, kao predstavnik regije Europa.

Pročitajte i ovo Aviolinije u Hrvatskoj Bolja povezanost je ključ Hrvatska spremna za rekordnu sezonu: Povezani s više od 500 destinacija Zurab Pololikashvili Posjetio Split Glavni tajnik Svjetske turističke organizacije posjetio Dalmaciju: "Definitivno moramo dodatno promovirati Hrvatsku"

>> Moraju li turisti ovako započinjati turu po Splitu?

Izvršno vijeće je upravljačko tijelo Organizacije koje osigurava njen rad između dvaju zasjedanja Glavnih skupština. Članstvo u Izvršnom vijeću traje četiri godine, a svake dvije bira se polovina novih članica, radi kontinuiteta.

Republika Hrvatska predstavljena Ministarstvom turizma, aktivna je članica UNWTO-a od 1993. godine, kada se i priključila spomenutoj organizaciji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene