Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravko Mršić zaključio

Hrvatska mora služiti svome narodu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska zbog blizine Europske unije i uloge Sjedinjenih Američkih Država dijeli sudbinu Zapada, istaknuo je bivši hrvatski ministar vanjskih poslova Zdravko Mršić na večerašnjoj tribini 'Pravo stanje Zapada i Hrvatske - stanje koje je dovelo do krize' u Zagrebu.

Zapad je prestao proizvoditi, a trošio je više nego što je mogao, pouzdavajući se u tehnologiju i financijski kapital koji su se raširili po cijelom svijetu, rekao je Mršić. Napomenuo je i kako u SAD-u 85 posto zaposlenih radi u državnoj upravi i uslugama, a tvrtke sve više ostaju bez kapitala pa moraju uzimati kredite proizvodnju. Naglasio je kako su gospodarstva Kine, Rusije, Indije i Brazila iskoristila to stanje i svojom proizvodnjom stvarali novu vrijednost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protiv 'odnarođivanja' 'Referendum je volja naroda, ne želimo da ga se miče s ulica!' Slika nije dostupna Prijavite nezakonitosti poslodavca! Mrsić: 'Ako postoji jedan radnik na crno, zatvorit ćemo poslovni prostor'

Po Mršićevom mišljenju danas su glavni hrvatski neprijatelji nositelji liberalne ideologije i nositelji Po Mršićevoj ocjeni ako država koju je Zapad zajedno s drugim dobrima prepustio na milost i nemilost korporacijama, ozbiljno ne preuzme stvari u svoje ruke, Zapad će zapasti u siromaštvo. 'Ideje liberalizma su tako usmjerile globalizaciju da ona šteti svemu, a te ideje nažalost vladaju još uvijek u glavama naših političara', kazao je.

'Države su izručena u ruke korporacija, pa više ne pripadaju narodu koji u njima živi', istaknuo je Mršić dodavši da 'države moraju postati zaštitnice naroda'. Podsjetivši kako je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman 90-tih godina nacionalnom revolucijom izveo Hrvatsku iz srpskoga zagrljaja, procijenio je da nam sada treba politička revolucija, odnosno revolucija u vođenju državnih poslova.

'Moramo sami odlučivati o svojoj sudbini kako bi napravili Hrvatsku da služi svom narodu', rekao je Mršić. Po njegovu mišljenju danas su glavni hrvatski neprijatelji nositelji liberalne ideologije i nositelji korupcije. Mršić smatra kako Hrvatska mora pokrenuti poljoprivrednu proizvodnju i vrlo se ozbiljno usredotočiti na razvoj svoga turizma. Naglasio je i kako bi hrvatska Vlada što prije morala zabraniti prodaju nekretnina i poljoprivrednog zemljišta strancima jer su se promijenile okolnosti u kojima je Hrvatska potpisivala pristupne pregovore s Europskom unijom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene