Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HURS želi da se potpisi za referendume i dalje skupljaju na javnim mjestima.


Hrvatska udruga radničkih sindikata (HURS) drži neprihvatljivim da građani svoje potpise daju u uredima državne vlasti. HURS podržava izmjene Zakona o referendumu, ali smatra da se nikako ne bi smjelo dirati u pravo građana da svoj potpis daju na javnom mjestu.

Vezani članci Referendum u Švicarskoj Švicarci izglasali kasniji odlazak radnica u mirovinu, najavljeni prosvjedi: "Ovo je pljuska svim ženama" Ivan Malenica Malenica: "Imam podršku Mosta oko novog Zakona o referendumu"

'Referendum je volja naroda, zašto ga 'odnarođivati', micati s ulice, smještanjem u državne urede i birokratizacijom. Osim toga, ograničavajućih faktora ima još: ti uredi imaju svoje radno vrijeme, nisu svima jednako dostupni, dio građana u malim sredinama može biti izložen neugodnostima, jer se ugrožava pravo tajnosti, sve to za sobom povlači i diskriminaciju. Ne treba ni napominjati da bi takva procedura bila i skuplja', ističe predsjednik HURS-a Ozren Matijašević.

Monetizacija autocesta - DA ili NE?

HURS podržava prijedlog da se rok za prikupljanje potpisa produlji na 60 dana, a ističe i da treba jasno regulirati broj potpisa birača potrebnih za raspisivanje referenduma koji ne bi smio premašivati 5 posto, odnosno 200.000 potpisa. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju