Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada je preko društvenih mreža pozvala građane da prijave nezakonitosti rada poslodavca na besplatni broj.


Preko društvenih je mreža Vlada Republike Hrvatske pozvala građane da na besplatan broj telefona prijave sve nezakonitosti svojih poslodavaca, od neprimanja plaća, do rada na crno.

Mirando Mrsić: Zbog rada na crno Hrvatska izgubila 40 milijardi kuna

Vezani članci Zdravko Marić Marić nakon sjednice Vlade: "Moja uloga u Vladi je u pravilu onaj koji govori - ne, ali suradnja s kolegama je sjajna" Testiranje na koronavirus i Davor Božinović, ilustracija Stožer donosi nove mjere za Dalmaciju: Ministar dao naslutiti o čemu se radi, najavio objavu detalja

Na službenom Twitter profilu Vlade RH osvanuo je status u kojem piše: 'Prijavite nezakonitost rada poslodavca na 0800 49 49. Prije kazne dobivat će se "crvene i žute kartone"'.

 

 

Na pitanje što to točno znači, da li u slučaju da tvrtka ima 30 neprijavljenih radnika dobiva samo opomenu tj. 'žuti karton' ministar Mrsić je odgovorio da tvrtki za koju postoji bilo kakva sumnja o nezakonitom radu na crno, poslat će se opomena, no ukoliko se u tvrtki nalazi barem jedan takav radnik ista će odmah biti zatvorena.

Vlada će kontrolirati tvrtke isplaćuju li doprinose

'Ukoliko se nađe i jedan radnik na crno zatvara se odmah poslovni prostor na 30 dana i slijedi optužni prijedlog', objašnjava ministar Mirando Mrsić.

 

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook