Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VIŠE NEGO RANIJE

Hrvatska lani iz strukturnih fondova EU-a ugovorila projekte vrijedne 2,7 milijardi eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska je u U 2017. iz europskih strukturnih fondova ugovorila projekte vrijedne 2,7 milijardi eura, a za provedene projekte u protekloj godini isplaćeno je 639 milijuna eura.

Ministrica Gabrijela Žalac rekla je kako je od dostupnih 10,7 milijardi eura, koje imamo do 2020., Hrvatska ugovorila 35 posto od toga iznosa.

Pročitajte i ovo Ministrica Gabrijela Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Otvorilo Europsko tužiteljstvo Nova istraga protiv Gabrijele Žalac i njezine suradnice: Na račun ministarstva i fondova častile se po restoranima Josipa Čulina na sudu - 8 Deset pokajnika Rimac nakon suda: "Poštujem institucije i svoju domovinu. Istina će nas osloboditi"

Iako u protekloj godini bilježi dobre rezultate u odnosu na prethodne tri godine, Žalac je našla krivca za slabo povlačenje sredstava prije njezina mandata.

"Krivim sigurno SDP-ovu Vladu koja je kasnila u donošenju operativnih programa i posebno jer u programiranju nisu uvažavali potrebe terena", rekla je Žalac.

Na novinarsko pitanje nije li kriv i njezin kolega Tomislav Tolušić, koji je u Vladi Tihomira Oreškovića bio ministar regionalnog razvoja i fondova EU-a, Žalac kaže da je on "prekratko bio ministar u ovom Ministarstvu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene