Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POSAO U HRVATSKOJ

Jeste li spremni na izazov? Traže se kontrolori letenja, provjerite koje uvjete trebate ispunjavati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska kontrola zračne plovidbe (HKZP) do 20. ožujka ove godine, uglavnom zbog porasta zračnog prometa, traži 24 djelatnika-kontrolora letenja na više lokacija u Hrvatskoj, doznaje se iz HKZP-a.

Riječ je zapravo o natječaju za izbor polaznika osposobljavanja za kontrolore zračnog prometa, pri čemu ih se 14 traži za oblasnog radarskog kontrolora, četvero za toranjskog kontrolora u AKZP Zagreb/Lučko, po dvoje za toranjskog kontrolora u podružnici Split/Brač i Zadar te po jedan u podružnicama Dubrovnik i Lošinj.

Pročitajte i ovo McDonald's Nude više poslova McDonald’s traži desetke radnika diljem Hrvatske: Objavili iznose plaća i nagrada Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac

"To je najveći natječaj za polaznike-buduće kontrolore letenja u zadnjih nekoliko godina. Tražimo ih dijelom zbog smjene generacija, a najviše zbog porasta prometa u hrvatskom zračnom prostoru. Primjerice, 19. kolovoza prošle godine imali smo u jednom danu rekordnih 2.800 zrakoplova u hrvatskom zračnom prostoru, što je vrlo zahtjevna situacija za kontrolore", ističu u povodu natječaja iz HKZP-a, čiji direktor Vlado Bagarić poziva mlade da se jave na natječaj.

Od uvjeta koje moraju zadovoljiti su završena četverogodišnja srednja škola, ali mogu se javiti i oni s fakultetima, a trebaju i vladati hrvatskim i engleskim jezikom te biti državljani RH ili druge članice EU-a.

Važno je i da su rođeni od 1990. na dalje, te da imaju zdravstvenu sposobnost u kategoriji 3, što je, kako kažu, slično onoj koju imaju piloti zrakoplova, za što će pregled obaviti na trošak poslodavca.

Od kandidata se očekuje i sklonost timskom radu, razvijene socijalne i komunikacijske vještine te visoka motivacija za zanimanje kontrolora zračnog prometa.

Odabrani kandidati već krajem travnja ove godine počeli bi sa inicijalnim osposobljavanjem, koje traje oko dvije i pol godine u Hrvatskoj i inozemstvu, nakon čega dobivaju certifikate te mogu početi raditi, prvo sa instruktorom, a potom samostalno.

"Vjerujemo u ukupno dobar odaziv na natječaj te se nadamo i da ćemo pronaći kadrove koji nam trebaju. Ukupno je trenutno u Hrvatskoj 260 kontrolora zračnog prometa, a ukupno zaposlenih u HKPZ-u oko 730", poručuju iz HKZP-a.

Detalje natječaja možete pročitati na stranicama HKZP-a na ovoj poveznici. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene