Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Da je Grčka samo korak do bankrota dobro je poznata stvar, no i Hrvatska je jako blizu neslavnih top 10 država kojima prijeti bankrot. Na 12. je mjestu.


Rezultat je to istraživanja za treće tromjesječje analitičarske kuće CMA Vision. Hrvatska je 12. na ljestvici zemalja koje imaju visok rizik od bankrota i vjerojatnost da ćemo bankrotirati iznosi 29,7 posto.

Vezani članci Ilustracija (Foto: Gettyimages) Sve više Hrvata umjesto u banke novac ulaže u nekretnine: To je jedan od razloga zašto su cijene visoke Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Predsjednica je i dalje najpopularnija, ali moglo bi vas iznenaditi tko se našao na drugom mjestu

Ljestvica prvih pet glasi: Grčka sa 90,6 posto, Portugal sa 61,3 posto, Venezuela sa 58,7 posto, Argentina s 53,2 posto te Pakistan s 51,8 posto. Ispred Hrvatske na 11. mjestu nalazi se Vietnam sa 30,1 posto, a iza Hrvatske na 13. mjestu je Egipat s 28,5 posto.

Zemlje kojima prijeti najmanji rizik od bankrota su Norveška sa 4,4 posto, SAD sa 4,6 posto, Švedska sa 5,1 posto, Švicarska sa 6,2 posto te Finska sa 7,7 posto.