Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šefu SSN-a otac je Hrvat

Hrvatima put u NATO blokira Hrvat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatima put u NATO blokira - Hrvat! Slovenski mediji prenijeli su vijest o anonimnom pismu u kojem se tvrdi da je 27-godišnji pravnik Lovro Škrinjarić, v.d. predsjednika SSN-a 'sin Hrvata i Srpkinje, pa k.. je SSN stranka slovenskog naroda'.

SSN je pokrenuo inicijativu za prikupljanjem potpisa za referendum te nastavljaju s njihovim prikupkajnjem. Škrinjarič je pozvao one koji pištu takva pisma da se suoče s njim, pa da će se onda vidjeti tko je veći Slovenac. Škrinjarič tvrdi da je Slovenac, ali istodobno priznaje da mu je otac rođen u zagrebu te da su mu baka i djed s očeve strane Hrvati.

Pročitajte i ovo NE Krško - 1 Najprije remont Sprema se izgradnja novog bloka nuklearke Krško: Uskoro važan referendum Nuklearna elektrana Krško Od ponedjeljka Krško neće raditi mjesec dana

'Rođen sam u Sloveniji, moj otac od svoje 25. živi u Sloveniji, a tu mi je rođena i majka', rekao je Škrinjarič za Večernji list. Poručio je da u njegovoj stranci ima i Hrvata i Srba, da su otvoreni prema svima, a da raspisivanje referenduma traže jer žele urediti odnose Hrvatske i Slovenije, a ne ih dodatno zategnuti.

Inače, Lovro Škrinjarič je i predsjednik domoljubnog društva Hervardi, čije članove u deželi nazivaju slovenskim hitlerovcima, a većina članova tog društva je učlanjena i u Stranku slovenskog naroda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene