Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvati u seksu uživaju više nego Hrvatice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski su znanstvenici nedavno utvrdili da žene, zbog zahtjeva koje pred njih stavljaju partneri, djeca i karijera, sve više gube interes za seks.

U istraživanju je sudjelovalo 11 tisuća Britanki u dobi između 16 i 44 godine, a svaka je deseta žena priznala da je u posljednjih šest mjeseci izgubila interes za seks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ludi za susjedama Srbi: 'Evo što se dogodi kad u Google upišete Hrvatice' Slika nije dostupna Iz perpektive Britanca VIDEO Kako pronaći ženu za seks u Hrvatskoj?

Do sličnih je rezultata došla i 24-godišnja Zagrepčanka Helena Karasić koja je u sklopu svog diplomskog rada pod nazivom 'Provjera pouzdanosti i valjanosti višedimenzionalnog upitnika seksualnosti' provela mini istraživanje o seksualnim navikama Hrvatica i Hrvata, javlja Jutarnji list.

- Pokazalo se da je muškarcima seks važniji nego ženama, no statistički značajan efekt interakcije spola i dobi sugerirao je da nije svejedno koju dobnu skupinu uzmemo u obzir kada govorimo o važnosti seksa u životu muškaraca i žena - istaknula je Helena Karasić.

Rezultati istraživanja pokazali su, naime, da je seksualni život muškarcima i ženama podjednako bitan u dobi do 34. godine. U dobnim skupinama od 35 godina i nadalje muškarci seksu pridaju sve veću važnost, dok istodobno važnost seksa u životu žena pada.

Kada je u pitanju seksualno zadovoljstvo, ono kod muškaraca ne doživljava bitne oscilacije, za razliku od ženskog zadovoljstva koje doživljava velike oscilacije: najzadovoljnije su seksom žene u dobi od 25 do 34 godine, žene mlađe od 25 godina i one u dobi od 35 do 44 godine nešto su manje zadovoljne seksom, a nakon 45. godine života zadovoljstvo seksom kod žena drastično pada.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene