Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gonjenje po službenoj dužnosti

Hrvatski sabor o Kaznenom zakonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski će sabor u nastavku zasjedanja raspravljati o konačnom prijedlogu izmjena Kaznenog zakona, kojima Vlada predlaže da se po službenoj dužnosti gone prijetnje i prisile prema zdravstvenim radnicima, nastavnicima i učiteljima.

Učitelji i zdravstveni djelatnici suočeni s prijetnjama po važećem su zakonu prisiljeni na privatne tužbe, a ubuduće bi to umjesto njih trebalo raditi Državno odvjetništvo.

Pročitajte i ovo Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana" Zastupnici koji nisu ušli u Sabor Sabor pa pa Njih više nećemo gledati u Saboru: Bili su među najglasnijima, ali sada će rasprave gledati samo na TV-u

U Kazneni zakon vraćaju se nasilničko ponašanje i nasilje u obitelji, koji bi ponovno postali kaznena djela, a propisuju se i uvjeti za isključenje protupravnosti kod kaznenog djela sramoćenja ako je počinjeno u obavljanju djelatnosti poput znanstvene, stručne i novinarske, te u javnom interesu.

FOTO Hrvatski sabor 'pretvorila' u modnu pistu

Predloženim izmjenama isključila bi se mogućnost zastare kaznenih djela poput teškog ubojstva i terorizma.

Po službenoj dužnosti gonila bi se i nedjela s počinjenom štetom iznad 1000 kuna, a ne više 2000 kuna, dok bi se sitne krađe ubuduće zbrajale. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene