Novi kandidat za ministra gospodarstva, Darko Horvat, dao je nakon službene potvrde premijera Plenkovića da će ga kandidirati za to mjesto u Vladi Hrvatskom saboru, i prvu izjavu meidjima.

Galerija


Kandidat za novog ministra gospodarstva Darko Horvat rekao je da očekuje jako puno izazova i želju da s pozicije potpredsjednika stranke te svih problema koji su pred njim u resoru gospodarstva, barem neki od njih počnu pozitivno rješavati, uključujući i Agrokor.

Vezani članci Andrej Plenković i Davor Filipović Plenković najavio moguće ublažavanje mjera: "Treba nagraditi strpljivost i odgovornost naših sugrađana. Razmišljamo o nekoliko iskoraka" Ministar graditeljstva Darko Horvat Horvat ne želi o Tušeku: "Ne može baš svatko imati svoj stav i mišljenje u HDZ-u, dio smo ekipe"

"Spram suradnika koji će se iskristalizirati u slijedećih nekoliko dana, (trebat će) jedno kratko vrijeme da se detaljno upoznam sa situacijom u Ministarstvu gospodarstva. nakon toga, zajedno s premijerom, predložit ćemo korake i uvjeren sam da će biti rezultata", rekao je Horvat.

Na pitanje novinara je li ga poziv na poziciju ministra u Vladi iznenadio, Horvat kaže da jest.