Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjesečno praćenje cijena

Preračunavanje ili povećanje cijena? "Potrošači mogu bilo kakve nepravilnosti prijaviti nadležnim tijelima"

Hoće li umjesto preračunavanja cijena doći do povećanja cijena i podliježe li to kažnjavanju, za Dnevnik Nove TV komentirala je ravnateljica Uprave za gospodarstvo i financijski sustav Ana Zorić.

"Naravno da u ovim cijelim okolnostima, svima nam je u interesu da u ovom cijelom procesu uvođenja eura ne dođe ni na koji način do situacije da se cijene povećaju upravo zbog uvođenja eura", rekla je Ana Zorić, ravnateljica uprave za gospodarstvo i financijski sustav.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mnogi su upozoravali A kao nema zaokruživanja na više? "Cijeli dan nas zovu građani i žale se na poskupljenja"

Zbog toga je primjenjen niz mehanizama, između ostalog je ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja uvelo mjesečno praćenje cijena koje će trajati tijekom cijele 2023., a udruge za zaštitu potrošača kroz projekt tajnog kupca prate, tijekom cijelog razdoblja dvojnog iskazivanja upravo kako se kreću cijene.

Pročitajte i ovo Ilustracija IMA LI POTEŠKOĆA? Oglasili se trgovački lanci i otkrili kakva je situacija nakon uvođenja eura

"Ako utvrde bilo kakve nepravilnosti, i udruge koje su uključene u praćenje primjene zakona i sami potrošači mogu bilo kakve nepravilnosti koje uoče u tom procesu prijaviti nadležnim tijelima", dodala je Zorić.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene