Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka za tri tjedna

Ministarstvo tek danas primilo zahtjev za otvaranjem rodilišta u Đakovu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo zdravstva tek je danas je zaprimilo zahtjev Doma zdravlja Đakovo za otvaranjem đakovačkog rodilišta.

Imenovat će se povjerenstvo koje će izaći na teren i provjeriti ima li uvjeta za otvaranjem rodilišta. Do maksimalno tri tjedna povjerenstvo će donijeti odluku hoće li grad dobiti rodilište ili ne.

Pročitajte i ovo Jutro nakon terorističkog napada u Moskvi Dojava o bombi Nova drama u Moskvi: Evakuirana bolnica u kojoj se liječe žrtve terorističkog napada Ilustracija Oglasio se vlasnik UZNEMIRUJUĆI VIDEO Konobarica palila šank, vatra zahvatila goste: "Cura je trčala okolo i derala se, prijatelj je imao zapaljena leđa"

Podsjetimo, rodilište u Đakovu je zatvoreno u studenom 2009. godine. Za dogradnju rodilišta operacijskim traktom, uređenje prostorija i za opremu potrebno je, po procjenama Osječko-baranjske županije, osnivača đakovačkoga Doma zdravlja u čijem je sklopu rodilište radilo, od 10 do 15 milijuna kuna.

Rodilište je zatvoreno i zato što je godinama bilo na gubitku, a u njemu se smanjivao broj porođaja koji su se sve češće obavljali u bolnicama u Osijeku i Našicama. Prosječan broj porođaja posljednjih je godina bio oko 300. S druge strane, to rodilište ima 60-godišnju tradiciju, a steklo je i titulu Rodilišta - prijatelja djece. Gravitiralo mu je područje Đakovštine sa 60-ak tisuća stanovnika, a s rubnim dijelovima susjednih županija i 70-ak tisuća. Posljednji porođaj u njemu je obavljen 16. listopada prošle godine, a njegovim zatvaranjem osoblje je razmješteno na druga radna mjesta.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene