Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vladin je ultimatum: ili arbitraža ili otkazivanje kolektivnih ugovora za javne službe. Četiri buntovna sindikata i dalje odbijaju bilo kakav dogovor i potpis bez da prije pitaju članstvo na referendumu


Sve se čini kako je realniji ovaj drugi scenarij koji bi se mogao ostvariti još danas.

Vezani članci Slika nije dostupna Vlada sindikalistima emailom poslala konačnu ponudu Slika nije dostupna Niti nakon trećeg kruga, nema dogovora između sindikata i Vlade

>> Vlada se dogovorila s državnim službenicima!

Ministar rada Mirando Mrsić potvrdio je kako je Vlada spremna i na otkazivanje kolektivnog ugovora za javne službe jer vrijeme curi, a pomaka nema. Rok za arbitražu istječe danas.

'Dobili smo određene telefax poruke, slušamo o tome iz medija, ali želimo službeno da nam se očituju sindikati s obzirom da je odluka Vlade donesena na prošloj sjednici', rekao je Mrsić.

'Mi smo bili jasni, i to čak dva puta', odgovara Vilim Ribić iz Matice sindikata. 'Nama je dopis poslao gospodin Mimica, a ne gospodin Mrsić. Mi smo odgovorili gospodinu Mimici dva puta i svaki put pismo pošalje gospodin Mimica. U Vladi bi netko trebao znati tko što radi.', rekao je Ribić.

Na arbitražu ne pristaju, prvo će pitati članstvo na referendumu, a ako bude potrebe ići će i u štrajk, poručuje Ribić.

'Kako mi možemo nešto odlučivati, a da ne pitamo naše članove kojih se to tiče? Možda naši članovi prihvate sve što Vlada nudi pa onda nema potrebe za otkazivanjem kolektivnih ugovora. Bilo bi pristojno da Vlada to pričeka.', dodao je.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.