Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odriču se božićnice, regresa...

Vlada se dogovorila s državnim službenicima!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sindikati državnih službenika postigli su dogovor s Vladinim pregovaračkim timom, no on još nije potpisan, jer ga prvo moraju potvrditi tijela sindikata.

Državni službenici odrekli su se božićnice za ovu i iduću godinu, regresa za iduću godinu, a pristali su i na dnevnice niže za 20 kuna. Dogovor je postignut i oko nove regulacije troškova prijevoza na kojoj bi se trebalo uštedjeti čak 250 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Postignut dogovor Vlade i sindikata - 2 ništa od štrajka Prihvatili ponudu: Vlada i sindikati u ponedjeljak potpisuju povećanje osnovice plaća i drugih materijalnih prava Stjepan Topolnjak odgovor do kraja tjedna Plenković sa sindikatima: "Dogovorena povišica, rastu božićnice, regresi i dar za dijete", sindikat se još mora izjasniti

Jubilarne nagrade državnim službenicima prepolovljene su, a dijelit će se od 10. godine nadalje kao što je bilo i do sada.

>> Sindikati iz obrazovanja i na referendum zbog 'odmazde Vlade'

Ministar Mrsić naglasio je i da isplata regresa kreće od 30. srpnja, te da će ga dobiti svi. Iako su ove mjere dogovorene za ovu i iduću godinu, kolektivni je ugovor dogovoren za iduće četiri godine.

Što se tiče sindikata javnih službenika, Vilim Ribić navodno je poslao Vladi odbijenicu za arbitražu. Ministar Mrsić odgovara kako odbijenicu još nisu dobili, no ako ju dobiju Vlada će otkazati kolektivni ugovor i on će se iznova kreirati prema novim pravilima.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene