Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HNS u Belom Manastiru:

"Ne bojimo se Čačića, popravljamo rejting koji nam je dvaput rušio"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Održana je konferencija za medije Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata u sklopu četvrtog od pet regionalnih sastanaka jačanja stranke, ovog puta za Slavonsko-baranjski savez HNS-a.

U HNS-u su istaknuli kako puštanje bivšeg šefa stranke i bivšeg prvog potpredsjednika Vlade Radimira Čačića ne vide kao prijetnju te da ga se ne boje. Smatraju da je dvaput rušio njihov rejting, kojeg su nakon toga morali popravljati.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Radikalna opcija Vojni analitičar za Dnevnik Nove TV o eskalaciji nasilja na Bliskom istoku: "Jedna mogućnost je vrlo opasna'' Slika nije dostupna NEKAD POČASNA PREDSJEDNICA Pusić potvrdila: "Da, znala sam za Vrdoljakove pregovore s HDZ-om"

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić je kazala da je HNS stranka koja drži političku ravnotežu između ljevice i desnice, koja političku utakmicu i mogućnost političkog izbora čini relevantnom. Dodala je kako politička stranka "nikad nije sama sebi svrhom i ne smije biti instrument promocije nekoga tko korisiti svoje kolege da bi se promovirao".

Na novinarski upit hoće li povratak u politiku Radimira Čačića utjecati na stabilnost HNS-a Pusić je odgovorila kako se Čačić "bavio politikom i iz zatvora, a imao je dva puta šansu na čelu HNS-a i svaki put je srozao stranku na jedan do dva posto rejtinga".

Što se tiče bilo kakvog utjecaja na HNS, to na nas nema nikakvog utjecaja, a niti na hrvatsku političku scenu, ocijenila je Pusić.

Na upit novinara podržava li projekt spin-offa, koji treba zamijeniti prvobitni plan izdvajanja pomoćnih službi iz javnih sustava Pusić je rekla da cijela ideja u tome da se racionalno i učinkovito organiziraju službe koje se financiraju iz proračuna i da je ovo jedan korak u pravcu takvog organiziranja, koje treba omogućiti racionalno korištenje sredstava poreznih obveznika.

Zamoljena da komentira zahtjev Europske komisije (EK) za odlazak u mirovinu sa 67 godina, Pusić je odgovorila kako će se "naći kompromis s EK", i da će se o tome idućega tjedna razgovarati na Vijeću za opće poslove u Luksemburgu.

Spremni smo napraviti detaljniji plan do iduće godine, ali ne i početi provoditi konkretno zakonodavstvo i o tome smo već izvijestili Komisiju, rekla je Pusić.

Potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak istaknuo je kako u regionalnom savezu HNS-a Slavonije i Baranje ima gotovo osam tisuća članova te da je stranka na ovome području svake godine sve jača.

Izvijestio je kako je se u Ministarstvu graditeljstva priprema natječaj za odabir tvrtki koji će raditi na obnovi 2.689 obiteljskih kuća, 4.713 gospodarskih objekata i 32 javna objekta na poplavom pogođenim područjima. Vlada će to obnoviti kako bi ljudima pokazali da nisu sami i kako bi mogli krenuti u drugu fazu normalizacije života na tim područjima, kazao je Vrdoljak.

Vrdoljak je najavio da će nakon raspisivanja natječaja za istraživanje i eksploataciju plina i nafte na Jadranu, prvi natječaj u kontinentalnom dijelu Hrvatske, polovicom srpnja, biti raspisan za područje Slavonije," jer se i ovome dijelu Hrvatske želi dati prilika za što brži razvoj."

Regionalni sastanak jačanja HNS-a okupio je, uz stranačke čelnike, predstavnike županijskih organizacija stranke iz pet slavonskih županija.(Hina)

Čačić: Čak sam zakasnio i s izlaskom iz zatvora 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene