Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Po drugi su put u manje od mjesec dana novinari i članovi HNS-a mobitelom dobili anonimnu poruku. No, ovaj se put ne govori o tajnim koalicijama, već o raskolu u stranci i smjeni Vesne Pusić.


Brojni novinari i članovi HNS-a opet su dobili SMS poruku nepoznatog pošiljatelja.

Vezani članci Slika nije dostupna Pusić za austrijske medije: ' RH ne žuri u eurozonu' Slika nije dostupna Pusić: Odnosi Hrvatske i Austrije vrlo dobri

'Operaciji Međimurje, koja je počela prije pet dana, svrha je iz HNS-a potpuno udaljiti Vesnu Pusić. Operacijom ravna osobno Radimir Čačić. Čačić će se služiti uobičajenom prljavom metodologijom te će potom učiniti sve da uđe u Sanaderovu vladu, jer će u protivnom poslovno bankrotirati', stoji u poruci.

>> Potres u HNS-u: Posavec i Čačić žele 'izgurati' Vesnu Pusić?

Za objavu raskola u HNS-u korištena je prepaid kartica, a tim je korisnicima teško ući u trag.

Ovo je već drugi put da je glavni negativac u anonimnim porukama Radimir Čačić.

'Meni je drago da sam tako popularan u zadnje vrijeme', rekao je Radimir Čačić.

Vesna Pusić tvrdi da ne vjeruje u sadržaj tog SMS-a.

'Kad nije uspjelo na izborima, onda očito postoji neka namjera da se to napravi ovakvim zakulisnim podmetanjima kao iz nekog romana ili još bolje neke jeftine komedije', kaže Pusić.

Autor poruka navodno dolazi iz redova HNS-a.

'Ovaj jedan nesretnik iz HNS-a svjesno tu ne sudjeluje, ali je upao instrumentaliziran unutra', dodala je Pusić.

A taj nesretnik, tvrdi ona, nije župan Posavec, iako se on ovih dana digao protiv stranačkog vodstva, a i kolege ga smatraju HDZ-ovim igračem.

Budućnost stranke u iduće četiri godine Pusić vidi u opoziciji. Ono što slijedi su lokalni izbori, ali i oni unutar stranke. Šefica HNS-a uvjerena je kako će i dalje ostati u svojoj fotelji.