Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HNS: Novu Vladu sastavit će SDP i HNS

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HNS je danas na splitskim Prokurativama održao središnji predizborni skup na kojemu su predsjednica stranke Vesna Pusić i HNS-ov kandidat za premijera Radimir Čačić rekli da će novu Vladu sastaviti SDP i HNS.

Na skupu su rekli i kako će njihovim dolaskom na vlast snažan gospodarski rast doživjeti ne samo Dalmacija, nego cijela Hrvatska.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković iz minute u minutu Pregovori gotovi do petka? "Elektabilni Bojan" odgovorio Plenkoviću, HDZ raspalio po Raspudiću Konstituiranje Sabora - 1 utrka s vremenom Ovo su rokovi za sastavljanje saborske većine: Što ako ne uspije izglasavanje predsjednika Sabora?

Uz srdele, vino i pjesmu predstavili su i kandidate za 10. izbornu jedinicu na kojoj je prvi na listi Andro Vlahušić, a slijede Srđan Gjurković, Jakša Marasović, Joško Dvornik, Ivo Milatić i drugi.

Radimir Čačić je istaknuo kako SDP ima zadatak držati ravnotežu s HDZ-om, i to uspješno radi, a Vlada će biti povjerena onome tko donese 77 potpisa - dakle ne jednoj stranci, jer tako jake stranke nema, nego koaliciji, a to će, po njegovu mišljenju, biti SDP i HNS. 

No za taj je rezultat, dodao je, nužna pobjeda u centru HNS-a nad HSS-om, HSLS-om i HSU-om.

Čačić je rekao kako ovi izbori nisu odluka o stvaranju i opstanku Hrvatske, jer je ona tu, nego odluka o ljudima koji su sposobni dati novu kvalitetu života Hrvatskoj. 

"A kad smo spomenuli stvaranje države, spomenuo bih da nitko od nositelja lista za ove izbore nije viđen s oružjem i uniformi 1991. godine osim mene", kazao je Čačić.

"Premijer Sanader je vrlo dobro vodio kazalište u Splitu i savršeno radi sve kad je riječ o glumi i prodaji magle. Riječ je o kulturi laži i Vladi koja zna dobro lagati", rekao je.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić pozvala je Splićane da ne glasuju za HDZ, nego za one koji će rješavati svakodnevne životne probleme. 

Istaknula je kako posljednje ankete pokazuju da je HNS treća stranka, iza SDP-a i HDZ-a, te očekuje od 10 do 20 zastupnika, čime će biti treća snaga u novom sazivu Sabora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene