Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HEP će kazniti trojicu svojih radnika koji su ulovljeni pijani na radnom mjestu.


''Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika'', objasnio je HEP za DNEVNIK.hr.

Vezani članci Zagađenje u Kostreni - 4 Zagađenje obale i plaža u okolici Rijeke: "Još uvijek se osjeća teži miris loživog ulja" Nesreća u hidroelektrani Plat - suđenje u Veljači - 5 "Nama nitko njih ne može vratiti, ali da se ispravi sve to": Dnevnik Nove TV doznaje kad konačno počinje suđenje za tragediju u Hidroelektrani Dubrovnik

Alkotestiranjem usred bijela dana u 13 sati ulovljena su trojica od četvorice radnika. Rekorder s 1,83 promila je Đuro, rukovatelj u službi. Slijedi ga strojar Damir s 1,34 promila, a pijan je bio čak i vatrogasac Milivoj s 1,17 promila. Još jedan alkotestirani strojar bio je potpuno trijezan.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) sukladno Zakonu o radu izdat će opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika.

Iz HEP-a, inače u stopostotnom vlasništvu države, poručili su da do sada nisu imali zabilježen nijedan takav slučaj. ''Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na takve prekršaje'', zaključili su.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju