Alkotest, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)
Alkotest, ilustracija (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL) Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

HEP će kazniti trojicu svojih radnika koji su ulovljeni pijani na radnom mjestu.


''Nakon svakodnevnog, rutinskog obilaska postrojenja stručnjaka zaštite na radu i opravdane sumnje da je u izdvojenom dijelu postrojenja TE-TO Zagreb (izvan kruga pogona) 19. studenoga tijekom radnog vremena nekolicina radnika pod utjecajem alkohola, provedeno je alkotestiranje radnika'', objasnio je HEP za DNEVNIK.hr.

Vezani članci Rad od kuće, ilustracija Radi od kuće, a svako malo ostane bez struje: "To je kao light show - nestane pa se vrati i tako stalno. U HEP-u su mi rekli da je to normalno" Intervencija na vrelovodu, ilustracija (Foto: Slavko Midzor/PIXSELL) Pet naselja u Novom Zagrebu ostalo bez grijanja zbog puknuća vrelovoda, sanacija će trajati do subote

Alkotestiranjem usred bijela dana u 13 sati ulovljena su trojica od četvorice radnika. Rekorder s 1,83 promila je Đuro, rukovatelj u službi. Slijedi ga strojar Damir s 1,34 promila, a pijan je bio čak i vatrogasac Milivoj s 1,17 promila. Još jedan alkotestirani strojar bio je potpuno trijezan.

Po pozitivnom nalazu za trojicu radnika, sukladno praksi, a imajući u vidu kako kontrolirani radnici nisu imali ranije evidentirane prekršaje ove naravi, poslodavac (HEP Proizvodnja d.o.o.) sukladno Zakonu o radu izdat će opomenu pred otkaz uvjetovan ponašanjem radnika.

Iz HEP-a, inače u stopostotnom vlasništvu države, poručili su da do sada nisu imali zabilježen nijedan takav slučaj. ''Hrvatska elektroprivreda ima nultu toleranciju na takve prekršaje'', zaključili su.