HSS je i dalje najpoželjniji partner HDZ-u u borbi za većinu.


Premijer Andrej Plenković, na posljednjem sastanku Predsjedništva HDZ-a, govoreći o preslagivanju većine, navodno je uvjeravao stranačke kolege da ozbiljno računa na HSS, nakon lokalnih izbora. Predsjednik te stranke Krešo Beljak i dalje odbacuje mogućnost suradnje s HDZ-om. Tvrdi da im je partner SDP.

Vezani članci Andrej Plenković (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Plenković o izvanrednim izborima: "Nismo još u toj fazi. Rješenja ima i razgovarat ćemo" Predrag Štromar (Foto: Dnevnik.hr) Štromar (HNS): ''Teško je bilo ući u ovu Vladu, bit će puno lakše izići'', HDZ poručuje da je spreman na sve scenarije

Iz Hrvatske seljačke stranke su Hini opovrgnuli medijske špekulacije da će njihovih petero saborskih zastupnika dati potporu premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za formiranje nove parlamentarne većine.

Na pitanje je li Plenković razgovarao s HSS-ovim saborskim zastupnicima, među kojima je i predsjednik stranke Krešo Beljak, iz HSS-a odgovaraju kako je to točno. "Plenković je razgovarao s našim zastupnicima, ali od potpore nema ništa", kažu HSS-ovci.

Iz HDZ-a o svemu šute, a Davor Bernardić tvrdi da je riječ o Plenkovićevu spinu.

"Kao što SDP nikada nije izigrao i izdao hrvatske građane, SDP nikada nije izdao svoje partnere. Isto očekujemo od svih njih i prema tome mislim da je Krešo Beljak kao predsjednik HSS-a pokazao jedan vrlo jasan i odlučan stav, a on ima odgovornost kao predsjednik stranke prvesntsveno prema svojim članovima i svojim biračima", kazao je Bernardić.