Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO Milanović sazvao izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare

Tko će s kim?

HSS: "Plenković je razgovarao s našim zastupnicima, ali od potpore nema ništa"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HSS je i dalje najpoželjniji partner HDZ-u u borbi za većinu.

Premijer Andrej Plenković, na posljednjem sastanku Predsjedništva HDZ-a, govoreći o preslagivanju većine, navodno je uvjeravao stranačke kolege da ozbiljno računa na HSS, nakon lokalnih izbora. Predsjednik te stranke Krešo Beljak i dalje odbacuje mogućnost suradnje s HDZ-om. Tvrdi da im je partner SDP.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Andrej Plenković REZULTATI ANKETE Tko će sastaviti Vladu? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Krešo Beljak na presici Željka Lenarta Osipanje pred izbore Raskol u HSS-u: Glavni tajnik napustio stranku, Beljak mu upao na presicu

Iz Hrvatske seljačke stranke su Hini opovrgnuli medijske špekulacije da će njihovih petero saborskih zastupnika dati potporu premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za formiranje nove parlamentarne većine.

Na pitanje je li Plenković razgovarao s HSS-ovim saborskim zastupnicima, među kojima je i predsjednik stranke Krešo Beljak, iz HSS-a odgovaraju kako je to točno. "Plenković je razgovarao s našim zastupnicima, ali od potpore nema ništa", kažu HSS-ovci.

Iz HDZ-a o svemu šute, a Davor Bernardić tvrdi da je riječ o Plenkovićevu spinu.

"Kao što SDP nikada nije izigrao i izdao hrvatske građane, SDP nikada nije izdao svoje partnere. Isto očekujemo od svih njih i prema tome mislim da je Krešo Beljak kao predsjednik HSS-a pokazao jedan vrlo jasan i odlučan stav, a on ima odgovornost kao predsjednik stranke prvesntsveno prema svojim članovima i svojim biračima", kazao je Bernardić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene