HSS je i dalje najpoželjniji partner HDZ-u u borbi za većinu.


Premijer Andrej Plenković, na posljednjem sastanku Predsjedništva HDZ-a, govoreći o preslagivanju većine, navodno je uvjeravao stranačke kolege da ozbiljno računa na HSS, nakon lokalnih izbora. Predsjednik te stranke Krešo Beljak i dalje odbacuje mogućnost suradnje s HDZ-om. Tvrdi da im je partner SDP.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Andrej Plenković objasnio zašto nije smijenio ministra Kujundžića te zbog čega je Marku Paviću dao drugo ministarstvo Krešo Beljak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) HSS podnio interpelaciju o radu Vlade vezano za prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima

Iz Hrvatske seljačke stranke su Hini opovrgnuli medijske špekulacije da će njihovih petero saborskih zastupnika dati potporu premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću za formiranje nove parlamentarne većine.

Na pitanje je li Plenković razgovarao s HSS-ovim saborskim zastupnicima, među kojima je i predsjednik stranke Krešo Beljak, iz HSS-a odgovaraju kako je to točno. "Plenković je razgovarao s našim zastupnicima, ali od potpore nema ništa", kažu HSS-ovci.

Iz HDZ-a o svemu šute, a Davor Bernardić tvrdi da je riječ o Plenkovićevu spinu.

"Kao što SDP nikada nije izigrao i izdao hrvatske građane, SDP nikada nije izdao svoje partnere. Isto očekujemo od svih njih i prema tome mislim da je Krešo Beljak kao predsjednik HSS-a pokazao jedan vrlo jasan i odlučan stav, a on ima odgovornost kao predsjednik stranke prvesntsveno prema svojim članovima i svojim biračima", kazao je Bernardić.