Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka izbjegava novinare

HDZ zbog Polančeca bježi od novinara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Članstvo Damira Polančeca u HDZ-u zamrznuto je do daljnjega.

Vrh stranke i danas je razmatrao koliku štetu za njih stvara postupak protiv dojučerašnjeg člana predsjedništva, bivšeg potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva. Čelni hadezeovci nisu baš bili za razgovor. Strogo Osiguranje štitilo je premijerku Kosor u Plitvicama od novinara. Nije željela ni skrenuti pogled, a sve kako bi izbjegla komentirati slučaj Polančec.

Ista stvar i po povratku u Zagreb, i dolasku u Vladu, no ubrzo je premijerka okupila najuže birano stranačko vodstvo. S Markova su trga preselili u središnjicu stranke i dva sata razgovarali o posljedicama slučaja Polančec na HDZ. Lijepo vrijeme, mnogim je stranačkim čelnicima bila izlika za izbjegavanje odgovora. 'Vidite onaj lijepi cvijet preko kako se lijepo rascvjetao u proljeće', odgovor je Vladimira Šeksa na pitanje o Polančecu.

>> Damir Polančec stigao u Remetinec

>> USKOK će saslušati 20 svjedoka u istrazi oko Polančeca

Damir Polančec još je jučer suspendiran sa stranačkih dužnosti i pokrenut je stegovni postupak. 'To je unutarstranačka stvar koja nema veze sa sudom', kaže Ivan Jarnjak, potpredsjednik Sabora. Uhićenje i pritvor vrhunac su afere koja mjesecima prati Polančeca, no je li to razlog za izbacivanje iz članstva? Postupak se na sudu vodi i protiv HDZ-ova bivšeg ministra obrane no o stegovnim mjerama HDZ nije pomišljao. Vjerojatno zato što Rončević i Polančec nemaju jednak status u HDZ-u. Polančeca je u stranku i Vladu doveo Ivo Sanader, a Polančec je ostao na Sanaderovoj strani i kada je HDZ odlučio bivšeg predsjednika izbrisati iz članstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene