Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Motivacijski skup SDP-a u HDZ-u su opisali kao igrokaz instant domoljublja na kojemu se licemjerno mahalo hrvatskim zastavama iako su ih "ti isti" ismijavali kada su isticane na predizbornim skupovima HDZ-ove predsjedničke kandidatkinje.


Na konferenciji za novinare održanoj u subotu poslijepodne međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač ocijenio je i tragikomičnim današnji prizor na konvenciji SDP-a gdje se pljeskalo "kapitulantu Milanoviću" koji je jučer "kapitulirao u trgovinskom ratu insceniranom sa Srbijom".

Vezani članci Andrej Plenković Plenković: ''Vjerujemo da će se dio naših postignuća reflektirati na nedjeljnim izborima'' Mirela Ahmetović Ahmetović: ''Procese u HDZ-u vuče čovjek iz sjene koji je za ručicu doveo sadašnjeg, a dovest će i budućeg predsjednika''

Kovač i saborski zastupnik HDZ-a Željko Reiner oštrim su riječima napali politiku aktualne vlade i motivacijski skup koji je SDP održao danas u pripremi za predstojeće parlamentarne izbore.

"Nakon što je jučer gospodin Milanović kapitulirao pred civiliziranom Europom i nanio štetu Hrvatskoj i Europskoj uniji, danas smo imali prigodu vidjeti igrokaz konvencije SDP-a pod krilaticom 'Hrvatska raste'. No ono što uistinu raste jest dug Hrvatske, koji je dosegao 290 milijardi kuna, raste broj blokiranih, broj hrvatskih građana koji moraju iseliti iz zemlje trbuhom za kruhom, broj obrta i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji su se zatvorili i broj gladnih u repovima pred pučkim kuhinjama", ustvrdio je Reiner.

Vjerojatno ova nesposobna vlada, dodao je, rastom naziva i nestanak oko 80 tisuća radnih mjesta i pad standarda građana za 10 posto tijekom njenog mandata.

Složio se sa zaključkom SDP-ova skupa kako nema povratka na staro, navodeći pritom da "nema povratka za Jovanovića, Marasa, Zmajlovića, Pusić, Stazića" i da će hrvatski građani na izborima odlučiti da "za to nema povratka".

 MILANOVIĆ NA KONVENCIJI SDP-A 'Mi nismo nacija žice i ograde, mi smo otvorena nacija vjetra i mora'

Reiner je ustvrdio kako se u nedostatku bilo kakvog programa za izlazak Hrvatske iz krize u koju ju je ta vlada dovela, odjednom poseže za "instant domoljubljem" i "dvolično i licemjerno se na konvenciji maše hrvatskim zastavama, a donedavno su ti isti ismijavali hrvatske zastave na predizbornim skupovima naše predsjedničke kandidatkinje".

Pljeskalo se jednoj reformskoj gubitničkoj politici, demografskom i vanjskopolitičkom gubitniku, Milanoviću koji je krenuo kao nepripremljeni, lažni humanist i sada se pretvorio u ratnika koji želi sa susjedima sukobe; na kraju je kapitulirao na sramotu svoje vlade, sebe, ali u prvom redu Hrvatske, ustvrdio je Kovač.

Kazao je da se SDP sada hvali domoljubljem te upitao gdje je bila ta stranka kad je srpski ministar Vulin došao u Hrvatsku i vrijeđao hrvatski narod i državu i kad se palila hrvatska zastava na beogradskom stadionu.

"Domoljubi nisu oni koji Hrvatsku gospodarski uništavaju i na vanjskopolitičkom planu diskreditiraju, domoljubi su oni koji već tri i pol godine pobjeđuju na izborima i koji će nakon pobjede na izborima Hrvatsku napokon preporoditi, spašavati gospodarska mjesta, nova stvarati, mlade ljude po mogućnosti zadržavati u zemlji i vratiti te koji će na kraju zemlju pomiriti sa susjedima i konačno integrirati u Europu", poručio je Kovač zaključivši da je "to HDZ, to je domoljubna koalicija predvođena Tomislavom Karamarkom". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook