Ekonomsko-birotehnička škola u Splitu
Ekonomsko-birotehnička škola u Splitu Foto: Tino Juric/Pixsell

Splitski HDZ reagirao je na fotografije na kojima profesorica hrvatskog jezika u splitskoj Ekonomsko-birotehničkoj školi pozira s pištoljem u rukama.


"Zabrinjavajuće je i tužno kada osoba pozira s vatrenim oružjem u ruci i to objavljuje na društvenim mrežama, a još je posebno žalosno kada to čini članica Glavnog odbora SDP-a i predsjednica Savjeta za obrazovanje SDP-a Split Suzana Kačić Bartulović, uz to i dugogodišnja profesorica u jednoj splitskoj srednjoj školi", poručuju iz stranke.

Vezani članci Peđa Grbin - 1 Grbin nakon odluka Vlade: "Kazne su previsoke i zadiru u ustavna prava građana, mjere za poduzetnike - nedovoljne" Parlamentarni izbori 2020_kandidati SDP od donatora dobio manje od Demokrata, Možemo!, Suverenista: Neki uplaćivali na više mjesta

Navode kako ovdje nije riječ o jednom ekscesu, već "jednom u nizu kontroverznih događaja u djelovanju navedene profesorice i visoke dužnosnice SDP-a, koja svojim djelovanjem šalje poruke radikalizacije i podjela koje su u potpunoj suprotnosti sa samim temeljima učiteljskog poziva".

"Za one čiji je posao odgoj i obrazovanje djece i mlađih naraštaja, od kojih se očekuje poseban senzibilitet prema mladima i porukama koje se šalju, nema opravdanja za takav potez. Posebno nas čudi što, kao javna osoba i političarka, nije svjesna štetnosti te fotografije i nijednom nije osjetila potrebu ispričati se svojim učenicima, njihovim roditeljima i javnosti, već događaj kvalificira kao 'pokušaj ušutkavanja'! Ili je to jedan primjerak sadržaja 'novog' SDP-a koji želi pokazati novoizabrani predsjednik Peđa Grbin?" zaključuje splitski HDZ.