Obavijesti Video Pretražite Navigacija

HDZ i HSS-HSLS zasad bez dogovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HSS-HSLS i HDZ još nisu postigli sporazum, pregovori se nastavljaju, a iduća konferencija za novinare najavljena je za srijedu.

Član HDZ-ovog tima Damir Polančec i HSS-ovog, Božidar Pankretić naglasili su kako je ipak dogovoreno više nego li je ostalo ne dogovoreno.

Pročitajte i ovo Švedska postaje članica NATO-a gotov trnovit put Nakon dva stoljeća neutralnosti: Švedska postaje članica NATO-a Blokovi na ljevici - 5 SDP ili Možemo! Novi ljubavni trokut na ljevici? Za nju se bore dvije najveće stranke

'Molimo za razumijevanje i još malo vremena', priopćeno je novinarima. 

Koalicija HSS-HSLS s HDZ-om dogovorila se oko decentralizacije te konsolidacije sustava zdravstvenog financiranja.

>> HSU i dalje čeka tko će formirati Vladu

>> Kajin: IDS neće sudjelovati u velikoj koalicijskoj vladi

Također je dogovoreno da će se do kraja iduće godine podmiriti svi dugovi zavoda za javno zdravstvo.

Usuglašena su i pitanja školstva i obrazovanja, te malog i srednjeg poduzetništva i turizma.

Koalicija HSS-HSLS traži izgradnju malih privatnih hotela kako bi poboljšali turističke usluge i smanjili nezaposlenost, a traže i otvaranje 300 novih seoskih gospodarstava.

HDZ-ov član pregovaračkog tima Damir Polančec izjavio je kako se nada da će kvalitetan koalicijski sporazum prerasti u program Vlade.

Rekao je kako koaliciji HSS-a i HSLS daju vremena do srijede, 12. prosinca, kada očekuju da bi pregovori mogli biti gotovi.

Sporna su i dalje pitanja ZERP-a i referenduma za NATO, a oko tih se pitanja ne usuglašavaju pregovarački timovi već će o njima razgovarati izravno predsjednici stranaka Ivo Sanader, Josip Friščić i Đurđa Adlešić.

Većina stavki o kojima je željela pregovarati koalicija HSS-HSLS je dogovorena, a ostali su neki dijelovi za koje kažu ne mogu jamčiti kako neće izazvati probleme. No ipak se nadaju kako će i to biti rješeno do srijede.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene