Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iz Hrvatske biskupske konferencije poručili su danas da će se Crkva odreći 10 milijuna kuna iz proračuna u korist učeničkog prijevoza.


Katolička Crkva u Hrvatskoj svake godine dobiva određeni iznos iz državnog proračuna, a ove godine spremni su se odreći 10 milijuna kuna i sudjelovati u pokrivanju troškova školskog prijevoza.

Vezani članci Kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić uputio tradicionalnu čestitku vjernicima: ''Ako želimo vidjeti i stići daleko trebamo biti blizu'' Hrvatski biskupi, arhiva (Foto: Pixell) Biskupe razljutile inicijative "Istina o Istanbulskoj" i "Narod odlučuje", poslali im oštru poruku: "Tome u crkvama nema mjesta..."

'U proteklom razdoblju u nekoliko navrata, na zamolbu Vlade RH, Katolička Crkva odrekla se određenog iznosa želeći dati svoj doprinos napose u vremenu krize. I ove godine, na zamolbu Vlade RH, hrvatski su biskupi odgovorili da su spremni svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Budući da se radi o međunarodnom ugovoru Svete Stolice i RH sama provedba ovog odricanja zahtijeva određenu proceduru koja je u tijeku.

I ovom gestom, kao i kroz svoje razne pastoralne, obrazovne i karitativne projekte, Crkva želi pripomoći obiteljima i omogućiti djeci i mladima da imaju što dostupnije školovanje', priopćili su iz HBK.