Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na zamolbu Vlade

Crkva se odriče 10 milijuna kuna za prijevoz učenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz Hrvatske biskupske konferencije poručili su danas da će se Crkva odreći 10 milijuna kuna iz proračuna u korist učeničkog prijevoza.

Katolička Crkva u Hrvatskoj svake godine dobiva određeni iznos iz državnog proračuna, a ove godine spremni su se odreći 10 milijuna kuna i sudjelovati u pokrivanju troškova školskog prijevoza.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Vladimir Dugalić Iustitia et pax Oglasili se biskupi oko izbora: Poručili građanima da se ne daju zavesti, imaju poruku i za Milanovića

'U proteklom razdoblju u nekoliko navrata, na zamolbu Vlade RH, Katolička Crkva odrekla se određenog iznosa želeći dati svoj doprinos napose u vremenu krize. I ove godine, na zamolbu Vlade RH, hrvatski su biskupi odgovorili da su spremni svotom od 10 milijuna kuna sudjelovati u pokrivanju dijela troškova školskog prijevoza učenika. Budući da se radi o međunarodnom ugovoru Svete Stolice i RH sama provedba ovog odricanja zahtijeva određenu proceduru koja je u tijeku.

I ovom gestom, kao i kroz svoje razne pastoralne, obrazovne i karitativne projekte, Crkva želi pripomoći obiteljima i omogućiti djeci i mladima da imaju što dostupnije školovanje', priopćili su iz HBK.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene