Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovor na optužbe

Grbić: Polančec je tražio da zaustavim istragu u Podravci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj policije Oliver Grbić danas je na konferenciji za novinare izjavio kako je, u jednom od njihova tri kontakta, Polančec od njega tražio da zaustavi istragu u Podravci na 30 dana.

Nakon što je Damir Polančec jučer teško optužio Grbića, te izjavio kako mu je on 2009. godine rekao da vrhu HDZ-a preporuči da podnesu anonimne prijave protiv čelnika oporbenih stranaka među ostalima i protiv Linića i Čačića 'koji su u javnosti već percipirani kao osobe s putrom na glavi', ravnatelj policije sazvao je za danas konferenciju za novinare.

Pročitajte i ovo Policija istražuje smrt Ukrajinca Nova saznanja Policija o mrtvom Ukrajincu u Slavonskom Brodu: Privedene još tri osobe Sudar dva vojna malezijska helikoptera tragedija u Maleziji VIDEO Objavljena snimka strašne nesreće: Dva vojna helikoptera sudarila se tijekom vježbe, poginulo 10 ljudi

Odgovorio je na Polančecove optužbe, koje je redom demantirao. 'Jedina istina je da smo ja i Polančec dosad imali tri kontakta, na njegov poziv u njegovom uredu. Tijekom prva dva susreta stekao sam dojam da je Polančec čovjek kojeg zanima kako teće istraga o Podravci. Bio je ljut, jer mu ništa nisam rekao. Na posljednjem je sastanku tražio od mene da policija zaustavi istragu u Podravci na barem 30 dana', rekao je Grbić.

Dodaje kako je Polančec rekao kako mu je to vrijeme potrebno da popegla sve stvari. Grbić je, kaže, to odmah prenio nadređenima.

>> 'Šef policije mi je rekao da bi trebalo pisati anonimne prijave protiv SDP-a'

>> Kosor: Ako je Grbić to i rekao, Polančec mi je trebao odmah javiti

Ravnatelj policije smatra kako Polančec svojim izjavama pokušava destabilizirati MUP, te navodi kako je 'čudno da mu je savjest proradila nakon dvije godine'. Naveo je također kako je prema njegovim saznanjima Damir Polančec prije nekoliko dana bio na kavi sa Slavkom Linićem i Antom Nobilom u hotelu Dubrovnik. Dodao je kako se ništa od ovoga ne događa slučajno, te da policija provodi krim-istragu koja će rasvijetliti sve događaje proteklih dana. O detaljima nije želio govoriti, a na novinarsko pitanje kako je znao da su Polančec, Nobilo i Linić bili na kavi, te jesu li oni predmet policijskog praćenja, izjavio je da nisu, nego se za tu kavu jednostavno zna.

Dodao je kako je sa Sanaderom popio samo jednu kavu, nakon što je ovaj otišao s mjesta premijera, te kako je za njihov susret imao odobrenje Tomislava Karamarka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene