Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POTPUNA MODERNIZACIJA

Tomašević otvorio obnovljeni učenički dom u Zagrebu pa najavio: "U jednom trenutku Zeleni val će ostati bez jednog traka"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorit će, u društvu ministra prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivana Paladina te ravnatelja Učeničkog doma Darka Trošelja, obnovljen Učenički dom Ante Brune Bušića.

"Opsežni radovi na obnovi zgrade Učeničkog doma Ante Brune Bušića oštećene u potresu, uključuju konstruktivno ojačanje, povećanu protupožarnu sigurnost i energetsku učinkovitost, te potpunu obnovu i modernizaciju soba, sanitarnih čvorova, servisnih te društvenih prostorija i dvorišta", priopćili su ranije iz Grada Zagreba.

Tomašević se nakon otvaranja obratio medijima. 

"Konkretna obnova je koštala oko 26 milijuna kuna. Dobar dio toga je već isplaćen iz Fonda sildarnosti Gradu Zagrebu. Iz Fonda solidarnosti očekujemo nešto manje od 600 milijuna kuna za zagrebačke gradske odgojno-obrazovne ustanove", kazao je Tomašević, među ostalim, o obnovi Učeničkog doma.

"Što se tiče obnove privatnih zgrada, ohrabruje povećanje broja samoobnove. Trebala bi se više promovirati samoobnova. To je situacija gdje građani dobiju refundaciju na temelju radova. Tu se može očekivati napredak, riječi ministra me ohrabruju. Moram reći da ćemo imati otežano odvijanje prometa jer ćemo imati dosta paralelnih obnova zgrada u Donjem Gradu. Imajte na umu da ćemo na Zelenom valu u jednom trenutku ostati bez jednog traka radi obnove tih zgrada", rekao je Tomašević.

Pročitajte i ovo ZG vrećice NOVA PRAVILA NA SNAZI ZG vrećice među najskupljima u Europi: "Ne trebate biti znanstvenik da biste to shvatili"

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević NOVI MODEL ZA OTPAD Tomaševića uzrujalo pitanje o volumenu vrećica za otpad: "Svatko može staviti vrećicu u kadu i uliti vodu pa provjeriti"

Medijima se obratio i ministar Ivan Paladina

"Drago mi je što imamo priliku zajedno obilježiti završetak obnove Učeničkog doma. Veseli me povratak učenika u obnovljeni dom. Dani u ovim prostorima će im sigurno biti ljepši nego ranije", rekao je Paladina.

Kazao je kako je i sam proveo srednjoškolske dane u jednom od zagrebačkih učeničkih domova. "Svi skupa smo ovdje, ovo se i radilo zbog učenika. Drago mi je da smo svi skupa dali svoj doprinos da im ovo razdoblje bude bezbrižnije u obnovljenom prostoru", zaključio je.

Osvrnuvši se na broj konstrukcijskih obnova u Zagrebu, Paladina je kazao kako "svatko tko se u prometu vozi vidi da se svaki tjedan otvaraju nova gradilišta". Dodao je da se trenutno provode radovi na četrdesetak lokacija kada je u pitanju obvnova privatnih stambenih zgrada.

"Uskoro će biti obnovljene prve obiteljske kuće. U ovome trenutku bih se fokusirao na dinamiku koju očekujemo. Dinamika se povećava svaki tjedan", rekao je Paladina dodavši da će novinarima pokazati stanje na terenu.

Osvrnuo se na prozivke pojedinih saborskih zastupnika da je on "niškoristi".

"Uopće mi nije neugodno. Prezentirao sam pomake koji su se napravili od kada sam ja ministar. Progresija će se nastaviti i to će svakim tjednom rasti. Koji je podatak koji sam ja iznio pogrešan? Rekao bih da je manipulacija uspređivati proces obnove u drugim europskim državama samo kroz novac", dodao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene