Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Gradonačelnik uputio pozdrave Zadra generalu Gotovini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svečanom sjednicom zadarskog Gradskog vijeća, održanoj u prepunoj dvorani Hrvatske kazališne kuće, danas je obilježen Dan grada i sutrašnji blagdan sv. Krševana.

Zadarski gradonačelnik Živko Kolega svoj je govor u prigodi Dana grada zaključio informacijom da je prije mjesec dana, nakon razmjene pisama, posjetio generala Antu Gotovinu u pritvoru Haaškoga suda.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku

Rekao je da je general Gotovina ustrajan i nepokolebljiv, te da je preko njega uputio pozdrave Zadru. Zadarski gradonačelnik rekao je na svečanoj sjednici da prenosi pozdrav Zadrana i Zadarske županije generalu Anti Gotovini. 

- Ovo je pozdrav zahvalnog Zadra prema našem
zaslužnom generalu, kazao je.

- Očekujemo vas, generale, da što prije budete na slobodi na vašoj i našoj Kalelargi, poručio je, a njegove su riječi popraćene burnim pljeskom.

Inače, u svom govoru zadarski je gradonačelnik rekao da je Zadar grad velikih projekata. Među najvažnijima je spomenuo izgradnju četverotračne spojne ceste od zadarske luke Gaženice do čvorišta Zadar 2 na autocesti Zagreb-Split. Time je Zadar postao jedini grad koji ima izravnu vezu s autocestom, a nastavlja se ulaganje 220 milijuna eura u
izgradnju trajektne luke Gaženice nakon čega će središnji dio Zadra, poluotok, biti oslobođen trajektnog i kamionskog prometa. Uz to, u tijeku je izgradnja gospodarske zone kod Babinduba. Ova tri projekta otvorit će dvije tisuće novih radnih mjesta, istaknuo je zadarski gradonačelnik.

Govorio je i o velikim ulaganjima u pročišćivače otpadnih voda, o razvoju zadarskog Sveučilišta i ulaganjima u škole i vrtiće. Nova sportska dvorana i zatvoreno plivalište pri kraju su, kao što je pri kraju i uređenje Istarske obale. Ona će Zadru dati novi identitet koji će izazivati pozornost domaće i svjetske javnosti, istaknuo je zadarski gradonačelnik.

Na današnjoj su sjednici dodijeljena priznanja i nagrade istaknutim ustanovama i pojedincima. Nagrade za životno djelo dodijeljene su književniku Joji Ricovu i dr. Milivoju Klariću, za izuzetne doprinose u području kulture, odnosno zdravstva.

Među brojnim gostima na sjednici su bili i ministri Božidar Kalmeta i Ana Lovrin.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene