Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gradonačelnik Trogira Ante Stipičić rekao je kako ne može biti protiv mještana Planog koji se protive dovozu otpada s makarskog područja na trogirsko odlagalište Plano.


Gradonačelnik Stipičić rekao je u vezi s današnjom izjavom ministra zaštite okoliša Mihaela Zmajlovića da će se poduzeti „prisilne mjere“ ako idućih dana Trogir ne preuzme otpad iz Makarske kako je solidaran s Makarskom, ali ne može biti protiv mještana Planog.

Vezani članci Slika nije dostupna Trogiru i Makarskoj privremeno skladištenje otpada na rok od 90 dana Slika nije dostupna Problemi sa smetlištima: Gdje će Makarska i Trogir odlagati otpad?

'Tražio sam potporu mještana Plana za primanje otpada s makarskog područja, ali oni to nisu prihvatili i ja neću i ne mogu ići protiv svojih sugrađana', rekao je Stipičić večeras u telefonskoj izjavi, dodajući kako je na službenom putu te još nije detaljno upoznat s današnjom izjavom ministra Zmajlovića.

Zmajlović: Ako Trogir ne preuzme otpad iz Makarske ići će se na prisilne mjere

Stipičić je rekao da je u prošlih desetak godina otpad s makarskog područja dopreman na trogirsko odlagalište Plano te je ponovio kako se mještani ne slažu da se tako i dalje postupa. Također je rekao kako će i dalje komunicirati s mještanima Planog u vezi s odlagalištem otpada, ali će, dodao je, i ubuduće poštovati njihovo stajalište.

Na pitanje kako komentira današnju izjavu ministra Zmajlovića da Trogir sada ne ispunjava svoju obvezu da na temelju dozvole koju je dobio za privremeno tromjesečno skladištenje otpada za Trogir i Makarsku...., gradonačelnik Stipičić je odgovorio kako u tom rješenju ne piše tko će odlagati otpad na odlagalište Plano.

'Tim rješenjem regulirano je kako urediti odlagalište Plano u skladu sa Zakonom o zaštiti okoliša i mi tako i postupamo pridržavajući se tog zakona, a u tom rješenju nije navedeno da na odlagalište Plano treba odlagati i otpad s makarskog područja', zaključio je Stipčić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook