Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Josip Šarić

Gradonačelnik iz HDZ-a ucjenjivao obitelj koja živi u nehumanim uvjetima: "Povucite sve što ste rekli, onda ću vam pomoći"

Josip Šarić
Josip Šarić Damjan Tadic/Cropix
Aktualno Galerija Josip Šarić Josip Šarić Foto: Damjan Tadic/Cropix Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 1 Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 1 Foto: Grad Otok Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 2 Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 2 Foto: Grad Otok Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 3 Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 3 Foto: Grad Otok +2 Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 4 Galerija 1/7 >>
Davor Grgić sa svojom suprugom i troje djeci živi u svega 30-ak kvadrata. Teško bolesna djeca trebaju 24-satnu zaštitu, a uvjeti u kojima žive nikako nisu prilagođeni njihovim potrebama. Gradonačelnik Josip Šarić odlučio im je pomoći tek nakon nekoliko godina, ali pod uvjetom da povuku izjavu koju su dali novinaru.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić ucjenjivao je peteročlanu obitelj koja živi u teškim uvjetima. 

Mještanin Otoka Davor Grgić razgovarao je s novinarom Telegrama o imovinskom pitanju koje godinama ne mogu riješiti. 

Naime, obitelj s troje djece živi u svega 30-ak kvadrata. Dvoje najstarije djece ima psihičke probleme i trebaju 24-satnu zaštitu. Zbog toga Grgić više ne radi - ima status roditelja njegovatelja koji mu je priznao Centar za socijalnu skrb iz Vinkovaca. Kuća je pretrpjela dodatna oštećenja nakon teškog nevremena.

Njihova je djevojčica zdrava i pohađa vrtić, a sugerirano im je da se izolira kako bi se mogla nesmetano razvijati. 

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Vukovarskoj ulici u Splitu - 1 Očevid u tijeku FOTO Stravična nesreća: Automobil pokosio pješaka, ostao je ispod vozila. Bori se za život

Obratili su se Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom koja je slala više dopisa gradu i županiji kako bi se obitelji osigurao primjeren smještaj i stambeno zbrinjavanje. Župan Vukovarsko-srijemske županije Damir Dekanić, kao ni gradonačelnik Otoka Šarić, nije reagirao ni na upozorenje.

Centar za socijalnu skrb iz Vinkovaca Gradu se obratio još 14. lipnja 2021. godine ne bi li se obitelji Grgić dodijelio novi prostor koji bi bio dostojan življenja.

Gradonačelnik je Grgića primio prije više od dvije godine, prvi i jedini put. Rekao mu je da će riješiti njihovo stambeno pitanje, ali mora mu platiti polovicu iznosa kuće u kojoj živi, makar i na rate.

Kako Šarić taj novac nije imao, odbio je ponudu, a direktne komunikacije s gradonačelnikom do ovoga tjedna nije imao.

Cijela je kuća prošle godine u listopadu prepisana na obitelj Grgić. Uvjet da mu Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje osigura gradnju bilo je da ima zemljište na kojemu će moći izgraditi kuću.

"Neusporedivo više razumijevanja za moje probleme bilo je u Zagrebu, nego u Otoku. Odobrena mi je izgradnja kuće površine 75 kvadratnih metara uz preporuku da Grad Otok pokrije trošak gradnje još 15 kvadratnih metara. Gradnja bi trebala početi sljedeće godine", ispričao je za Telegram.

Pročitajte i ovo Ilustracija zbog bakterije Provjerite frižidere! Povlači se domaći mesni specijalitet

Šarić nije odgovarao na upit Telegrama, ali pola sata nakon poruke kod obitelji Grgić stigla je osoba od povjerenja koja je od Grgića tražila da nazove novinara i povuče sve što je rekao, a zauzvrat će se riješiti njegovo stambeno pitanje.

U srijedu ujutro u dvorište kuće obitelji Grgić istovarena su dva kontejnera. 

Josip Šarić Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 2 (Foto: Grad Otok)

Josip Šarić Stigli kontejneri u dvorište obitelji Grgić - 5 (Foto: Grad Otok)

Šarić je isti dan u 10 sati pozvao Grgića u svoj ured. "Ipak sam odlučio otići, kako on ne bi mogao reći da odbijam suradnju. Ponovio je zahtjev da povučem sve što sam rekao novinaru", prepričao je.

Gradonačelnik mu je navodno rekao da se ne boji novinara i da mu ništa ne mogu. "Odbio sam takvu ponudu. Ostajem čvrsto kod svega što sam ispričao", nastavio je.

Nedugo nakon gradonačelnik u pratnji pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti, samoupravu i opće poslove Mirka Martinovića došao u dvorište obitelji prvi put u gotovo tri godine.

"I tada je ponovio zahtjev da povučem sve što sam rekao. Odbio sam. Ne bojim ga se", rekao je Grgić.

Gradonačelnik Šarić na čelu je Otoka od 1993. godine. Saborski je zastupnik HDZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene