Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin: "Šeparović misli da vlast pripada njemu"

Zakazan za 12. travnja

Građanska inicijativa "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" poziva na prosvjed u Splitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanska inicijativa "Hrvatska protiv ratifikacije Istanbulske konvencije" pozvala je u srijedu sve zainteresirane da prosvjedom na splitskoj Rivi 12. travnja izraze svoje protivljenje ratifikaciji Konvencije.

"Želimo da ovaj prosvjedni skup protekne civilizirano, a na njemu će se vijoriti samo hrvatske zastave i molimo sve zainteresirane da ponesu hrvatske zastave", rekla je na konferenciji za novinare na splitskoj Rivi, na mjestu gdje će se 12. travnja održati prosvjed u organizaciji te građanske inicijative, prosvjetna djelatnica dr. Sanja Bilač.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima

Po njezinim riječima, prosvjedom na Rivi želi se izraziti nezadovoljstvo nametanjem ideologije u obrazovni sustav i sudstvo te protivljenje, kako se izrazila, "milijardama kuna koje će se ulagati u parapolitičke organizacije i kontrolu obrazovnog sustav i sudstvo" ako se ratificira Istanbulska konvencija.

"Nezadovoljni smo ignoriranjem velikog dijela građana koji izražavaju nezadovoljstvo Istanbulskom konvencijom", poručila je Bilač.

Odgovarajući na novinarska pitanja u vezi s Istanbulskom konvencijom, kritizirala je aktualnu vlast te je istaknula da "Plenković i njegov HDZ ne slušaju narod i ne vode računa o tome što narod misli". Dodala je kako je na djelu "eutanazija demokracije" jer se, po njezinu mišljenju, građanima oduzima pravo na javno sučeljavanje i "kritičko suglasje na razini države".

Kako je rekla, građanima se oduzima i "pravo na zaustavljanje, ili barem odgađanje" ratifikacije Istanbulske konvencije zato što u hrvatskom društvu "ne postoji suglasje o njoj". Bilač je navela primjer Bugarske, koja je, kako je rekla, zbog nedovoljnog suglasja zaustavila ratifikaciju Istanbulske konvencije, što znači da postoje rješenja, ali hrvatsko političko vodstvo, po njezinu tumačenju, očito je dobilo zadaću ratificirati Istanbulsku konvenciju te mu je to prioritet.

Aktivistica Inicijative Kristina Bašić rekla je kako Katolička crkva podupire tu inicijativu radi, kako se izrazila, dobrobiti građana i kršćana. Zamjerila je medijima što u vezi s Istanbulskom konvencijom "kreiraju medijski prostor onako kako im odgovara". Pritom je spomenula uskrsnu propovijed kardinala Josipa Bozanića, dodajući da su neki mediji izostavili dio propovijedi koji se odnosio na Istanbulsku konvenciju.

Bilač i Bašić također su rekle kako na društvenim mrežama vlada veliko zanimanje za prosvjed na Rivi 12. travnja. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene