Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najčešća prevara

Pazite da vam ne podvale! Ova kovanica nije jedan euro, vrijedi čak 20 puta manje

Ilustracija - 5
Ilustracija - 5 Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija - 5 Ilustracija - 5 Foto: Getty Images Ilustracija - 4 Ilustracija - 4 Foto: Getty Images Ilustracija - 3 Ilustracija - 3 Foto: Getty Images Ilustracija - 2 Ilustracija - 2 Foto: Getty Images +0 Ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Jedna turska lira vrijedi 0,05 eura, a kovanica je vrlo slična kovanici jednog eura i jedna je od najčešćih koje prevaranti podvaljuju neopreznim građanima.

Tek se navikavamo na euro kao novu valutu kojom trebamo svakodnevno plaćati i trgovati, a već su počele i prve prevare koje vrebaju neoprezne građane.

Jedna od najčešćih prevara na koju upozoravaju i druge europske zemlje jest podvala kovanice od jedne turske lire, koja je vrlo slična kovanici jednog eura.

Ilustracija - 5 Ilustracija - 1 (Foto: Getty Images)

Pročitajte i ovo Ilustracija kreativni prevaranti Građani, oprez! Filmskom novčanicom eura uspio obaviti šoping: Ovako možete najlakše prepoznati lažne eure

Budite na oprezu, vrijednost između tih dviju kovanica je ogromna. Jedna turska lira vrijedi tek 0,05 eura. Ovo je i najčešća prevara koja je prethodnih godina zabilježena u brojnim europskim zemljama, pogotovo u turističkim destinacijama, a britanska je policija na to upozoravala svoje građane koji su putovali u Španjolsku.

Osim jednog eura, česta ja prevara i s kovanicom od dva eura, koja je po veličini i težini također vrlo slična turskim lirama.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić, novinar Nove TV i Martina Skenderović Božičević, voditeljica Odjela nacionalnog centra za analizu gotovog novca HNB-a MALE TAJNE VELIKIH MAJSTORA Stručnjaci otkrivaju kako prepoznati lažne eure, kao i koje su novčanice najdraže krivotvoriteljima

U utorak je policija upozorila i da su se pojavile lažne novčanice eura, koje su zapravo bile filmski rekvizit.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene