Obavijesti Video Pretražite Navigacija
rat pismima

Grabar-Kitarović odgovorila Zuroffu: "Neprihvatljivi su vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Hrvatskoj"

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Argentini (Dnevnik.hr)
Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Argentini (Dnevnik.hr)
Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je Efraimu Zuroffu koji ju je kritizirao zbog njenih izjava da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odgovorila je Efraimu Zuroffu, direktoru Centra Simon Wiesenthal, koji joj je uputio pismo u kojem kritizira njene izjave u u izjavu da je ponosna na sve generacije Hrvata koje su došle u Argentinu. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Josipović o Predsjednici: "Bilo bi bolje da, umjesto da piše Zuroffu, bude jasna i 'otkanta' likove poput Argentinca Frkovića" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Argentini (Dnevnik.hr) Tijekom posjeta Argentini "Samo zlonamjerni mogu iz Predsjedničine izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima"

Grabar-Kitarović Zuroffu odgovara kako je primila njegovo pismo koje se odnosi na njeno obraćanje hrvatskoj zajednici u Argentini. "S tim u vezi, odbacujem Vaša promašena tumačenja moje izjave iz obraćanja argentinskim Hrvatima. Naglašavam kako ista nije ni na koji način u suprotnosti s mojim vrlo jasno više puta izrečenim stavovima o Nezavisnoj Državi Hrvatskoj. Samo zlonamjerni komentari mogu iz navedene izjave iščitavati veličanje jednog totalitarnog režima i njegovih predvodnika.Vaši opetovani pokušaji nametanja kolektivne stigme Republici Hrvatskoj, hrvatskom narodu i hrvatskom iseljeništvu, uključujući i argentinske Hrvate, su krajnje neprihvatljivi i za svaku osudu", napisala je Grabar-Kitarović. 

Zuroff je prethodno u pismu "izrazio svoju zgroženost". Pojasnio je da joj piše kako bi prosvjedovao zbog njenih izjava izrečenih tijekom njenog posjeta Argentini. "Očito ste ponosni i na zloglasne ustaške ratne zločince poput Ante Pavelića, Eugena Dide Kvaternika, Dinka Šakića, Nade Šakić, Ive Rojnice, Vinka Nikolića i Franje Nevistića, da samo nabrojimo neke od ustaša koji su pobjegli u Argentinu da bi izbjegli kaznu i koji su "dijelili sudbinu svog naroda tijekom bivšeg jugoslavenskog komunističkog režima", napisao je Zuroff.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene