Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IZGORJELO SKLADIŠTE TVRTKE

Grabar-Kitarović na požarištu u Oroslavju: "Mislim da je svima ovo pomalo bio šok..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je posjetila tvrtku AquafilCRO u Oroslavju kojoj je u jutarnjim satima u požaru u potpunosti izgorjelo skladište te izrazila potporu radnicima i upravi.

Predsjednica je posjetila tvrtku u sklopu svog trodnevnog boravka u Krapinsko-zagorskoj županiji, a nakon što je obaviještena o požaru u kojem je izgorjelo skladište tvrtke za proizvodnju konaca, puno gotovih proizvoda te sirovine.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Požar trgovine u Svetom Ivanu Zelini Dramatična večer u Zelini VIDEO Veliki požar u kineskom dućanu: Ozlijeđen vatrogasac, četvero ostalo zarobljeno u susjednom prostoru

Pohvalivši intervenciju vatrogasaca kojom je spriječeno širenje požara na proizvodni pogon, predsjednica je istaknula i solidarnost gospodarstvenika u županiji koji su upravi tvrtke već ponudili svoje skladišne prostore dok ponovno ne izgrade svoje skladište.

"Potpora upravi radnicama i radnicima. Mislim da je svima ovo pomalo bio šok. Nadam se da će se sve kroz tri do četiri dana normalizirati, kao što kaže uprava", kazala je Grabar-Kitarović.

Član uprave tvrtke Saša Muminović istaknuo je u izjavi Hini kako je najvažnije da u požaru nitko od radnika nije stradao niti je ozlijeđen. Tvrtka ima oko 200 zaposlenih.

Uzrok požara se istražuje te će se utvrditi kolika je materijalna šteta, ali je ona velika jer je u potpunosti izgorjelo skladište puno sirovine i gotovih proizvoda, rekao je.

"Normalizaciju proizvodnje očekujemo kroz nekoliko dana jer proizvodni pogon nije oštećen ", dodao je. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene