Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ni jučerašnji Sabor HDZ-a nije javnosti pružio konkretne odgovore na pitanje zašto je Ivo Sanader odlučio napustiti politiku. Ali neke je odgovore ipak ponudio - iz načina na koji su govorili, rukovali se pa i ljubili članovi HDZ-a može se naslutiti i ponešto o odnosima unutar stranke. Prave emocije najviše je otkrivala Mirjana Sanader. I zasjenila sve ostale.


Veselju Mirjane Sanader nije bilo kraja - na Saboru HDZ-a ništa joj nije moglo skinuti osmijeh s lica. Možda jer se suprug vraća kući, ili zbog toga što ona jedina možda zna razloge njegove ostavke. 'Ona je žena koja zrači samopouzdanjem, ona je to pokazala svojom odjećom, odjevnom kombinacijom koju je proslavila Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena'. Šešir nije ponijela, možda zato što je to zaštitni znak nove predsjednice stranke i Vlade', kaže Ankica Mamić, stručnjakinja za komunikaciju.

Vezani članci Jarun U zagrebačkom Jarunu pronađeno tijelo nepoznatog muškarca Andrej Plenković i ZoranMilanović Dva najmoćnija čovjeka u državi jedan o drugom nisu birali riječi, a sad su se složili oko nekoliko bitnih tema. Na pitanje jesu li stali na loptu, dali znakovite odgovore

>> 'HDZ i Vladu vodit ću čvrstom ženskom rukom'

Mnogo ljubljenja znači skrivanje nečega

Nitko sa Sabora HDZ-a nije otišao s vjerom u bolje sutra

Na bezrezervnoj podršci Ivo je zahvalio poljupcem. 'Ovo je američki tip komunikacije, zahvala mami, ženi, djeci, teti'. Za razliku od Mirjane Sanader, Jadranka Kosor nije otkrivala samopouzdanje. 'Njoj se dogodila vratolomna promjena u životu, prijeći s trećeg na drugog nije neki veliki emocionalni doživljaj. To mora biti veliki šok', objašnjava Mamić. Šokirano ostavkom svoga dojučerašnjeg predsjednika bilo je i biračko tijelo. Ipak, Sanadera su redom svi ljubili. 'Čim je puno ljubljenja mislim da se nešto skriva', kaže Mamić. 

Nije bilo stvarnog veselja

Zato je na govornici valjalo biti što uvijerljiviji - rukama i šakama mahalo se na sve strane. 'Ja jučer nisam vidjela stvarno veselje. Ja sam jučer vidjela pokušaj zatiranja mnoštva pitanja koja su ostala otvorena. Ni jedan član HDZ-a jučer sa Sabora nije otišao sa vjerom u bolje sutra', otkriva Mamić. Na prave razloge, kao i efekte Sanaderove ostavke, javnost i članovi HDZ-a morat će još pričekati.