Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje suradnju

Vrkić: Ova kampanja podigla je razinu političkog standarda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoizabrani gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić bio je gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV. Njegovu pobjedu prosvaja nekoliko stranaka, a on tvrdi kako je nezavisni gradonačelnik svih Osječana.

Gospodine Vrkiću, Vašu pobjedu danas prisvajaju stranke lijeve koalicije koje su Vam i dale potporu. Vi tvrdite da ste nezavisni gradonačelnik svih Osječana.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Slika nije dostupna Predsjednica u Osijeku Vrkić o kritikama upućenim Vladi: ''Predsjedničino propitivanje apsolutno je u redu jer se kroz to vidi da svatko radi svoj dio posla''

Iza mene je široka lepeza podrške od SDP-a, HNS-a, HSU-a, preko Đapićeve i Šimićeve nezavisne liste, pa sve do HDZ-a, a da mi svatko pomalo oduzme ja apsolutno imam svoj identitet, ja ću ustrajno razgovarati sa svojim partnerima, a služit ću isključivo građanima Osijeka.

Je li moguća suradnja lijevih i desnih u osječkom gradskom vijeću?

Ne vidim da ima lijevih i desnih, ima onih koji rade za Osijek i onih koji ne rade za Osijek. Sada ne vidim da netko ne radi jer je ova kampanja podigla razinu političkog standarda. Siguran sam da ćemo svi bez obzira na poziciju raditi zajedno, jer nemamo alternative.

>> Preokret u Osijeku: Ivan Vrkić srušio Bubala i postao novi osječki gradonačelnik!

Osijek je opterećen velikom nezaposlenošću, odlaskom mladih, u zadnjih 10 godina iselilo je oko 7 tisuća stanovnika. Kako ćete to riješiti?

Mogu rješavati, ne mogu riješiti preko noći, bio bih neozbiljan kad bih to tvrdio. Svaki dan ću raditi na tome da stavimo glave na kup i zajedno vidimo što možemo napraviti.

Koji Vam je prvi potez?

Sjesti, vidjeti kakvo je stanje, što valja od projekata ćemo nastaviti, što ne valja ćemo zaustaviti. Ništa nećemo raditi na prečac, u stabilnom okruženju ćemo pronalaziti rješenja za probleme.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene