Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kotromanović na Facebooku

''Gospodine Kovačiću za razliku od mojeg nasljednika imate petlje…''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar obrane u Vladi zorana Milanovića Ante Kotromanović reagirao je na potrese u Vladi oko imenovanja Vesne Tafre i Vesne Nađ u ministarstvo uprave s kojim je nezadovoljna dio HDZ-ovaca.

''Gledam i slušam ovu bitku za Višnju Tafru i kako bi rekli naši ponizni biskupi ''braćo i sestre'' moram napisati par riječi… Tu podlu Tafru sam zatekao u MORH-u 2012. kao šeficu kabineta Davora Božinovića, HDZ-ovog ministra obrane. Na moj prijedlog ta izdajnička vlada imenovala ju je za moju zamjenicu. Isto kao i pokojnu Vesnu Orlandini na mjesto pomoćnice ministra za financije u MORH-u, a koja je prije toga bila osam godina na čelu državne riznice u osam godina mandata HDZ-a. Poslije njezine smrti ta ista nenarodna Vlada imenuje Đurđu Hunjet na isto mjesto iako je članica HDZ-a. U svojem životu nisam sreo pametnije i stručnije osobe. E sada izbaciti stručnu i pozitivnu i nestranačku osobu kao Tafru iz sustava obrane može samo jadna, loša, ljubomorna, frustrirana politika… Kada sam birao svoj tim tražio sam sposobne i vrijedne, a ne politički obojene. Zato smo mogli raditi dobar posao i imati rezultat!! Gospodine Kovačiću za razliku od mojeg nasljednika imate petlje… '', napisao je Ante Kotromanović na svom Facebooku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ministar Kovačić prijeti ostavkom Pogledajte video koji je uzrokovao buru u redovima vladajućih Slika nije dostupna Najnoviji kadrovski potez Dvije žene koje su stale između Mosta i HDZ-a

Podsjetimo, u petak je u prilogu Ivane Pezo Moskaljov u Dnevniku Nove TV objavljeno da su Višnja Tafra i Vesna Nađ imenovane u Kovačićevo ministarstvo što je uzrokovalo buru u redovima HDZ-a. Đakić je tada kazao za Tafru i Nađ "da su bile teret ministarstvima i načinile ogromne štete i braniteljima i vojnicima".

Ministar uprave i potpredsjednik Vlade Ivan Kovačić zaprijetio je u subotu da će podnijeti ostavku na dužnosti u Vladi zato što je Đakić kazao kako je imenovanje Tafre i Nađ suradnicama Kovačića u Ministarstvu uprave "podla odluka". Đakić je poručio za Dnevnik Nove TV da ostaje kod onog što je rekao.

Ivica Relković, savjetnik ministra Kovačića, potvrdio je u razgovoru za Dnevnik Nove TV kako se potpredsjednik Vlade Kovačić čuo u subotu navečer s premijerom Plenkovićem i dobio njegovu potporu.

"Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka 'prava 6 plus 6' na mjesto sukladno njeznim kvalifikacijama. Sve je u obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda", potvrdili su u Vladi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene