Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek nije lokaliziran

Požar kod Trogira pod kontrolom, cijelu noć dežuralo 170 vatrogasaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nedjelju popodne buknuo je požar u Planome kraj Trogira. U požaru je jedna stara kuća izgorjela, a nekoliko je građana i turista zatražilo pomoć zbog udisanja dima. Požar nije lokaliziran, ali je pod kontrolom. Gašenju je pripomogla i kiša.

Požar koji je u nedjelju poslijepodne buknuo u Planom kod Trogira u kasnim noćnim satima još nije lokaliziran, ali je pod kontrolom i cijelu će noć na požarištu dežurati 170 vatrogasaca i 45 vatrogasnih vozila.

Pročitajte i ovo Ilustracija, požar Očevid u tijeku Tužan Uskrs u Slavoniji: U požaru obiteljske kuće smrtno stradala jedna osoba Požar kamiona Čistoće u Rijeci - 2 Veliki požar u Rijeci VIDEO Zapalio se kamion Čistoće, vatra se proširila na parkirane automobile: Šteta je više desetaka tisuća eura

Vatrogasci će cijelu noć sanirati požarište i dogasivati ga, a u ponedjeljak ujutro će se pouzdanije znati koliki je prostor opožaren i koje su eventualne materijalne štete, rekli su kaštelanski vatrogasci.

U požaru je izgorjela jedna stara kuća, te je nekoliko stambenih objekta nagorjelo.
Vatrogasci su potvrdili kako je tijekom gašenja požara ozlijeđena jedna soba koja nije vatrogasac ali je izvan životne opasnosti.

''Materijalna šteta je dosta velika, vjerojatno ima izgorenih maslina i drugih voćnih kultura, nagorenih kuća'', rekao nam je Milivoj Taslak, vatrogasni zapovjednik Kaštela.

 

"Zbog nepovoljnih vremenskih prilika požar se brzo širio. Više od 120 vatrogasaca dalo je sve od sebe. Mislim da smo napravili dobar posao. Nas čeka noć i čuvanje požarišta'', dodao je Taslak.

Zbog požara Zračna luka Split imala je poteškoća u odlascima i dolascima zrakoplova, potvrdio nam je Mate Melvan iz Zračne luke.  ''U stalnoj smo koordinaciji sa Kontrolom zračnog prometa. Stanje nije dramatično, vjetar je trenutno okrenuo u povoljniji smjer'', rekao je Melvan. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene