Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više nego prije

Maras: Hrvatska jedna od najzanimljivijih zemlja za ulaganje u regiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras ističe kako je Hrvatska jedna od najzanimljivijih zemlja za ulaganje u regiji.

Ministar Gordan Maras održao je konferenciju za novinare s temom investicije u malom i srednjem poduzetništvu. Objavio je kako je u posljednjih 11 mjeseci zaprimljeno 152 zahtjeva za poticaje poduzetnika koji zapošljavaju do 250 osoba.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Hrpa naknada Znate li koliko različitih nameta plaćaju hrvatski poduzetnici? Slika nije dostupna Poticaji poduzetnicima i obrtnicima Evo što donosi Marasov projekt poticaja 'Poduzetnički impuls'

Hrvatska je, tvrdi Maras, jedna od najzanimljvijih i najkonkurentnijih zemlja za ulaganje u regiji. 'Najviše projekata prijavljeno je u varaždinskoj županiji, ali niti jedan u šibensko kninskoj', rekao je ministar.

>> Marasov plan: Za razvoj poduzetništva iz EU povući dvije milijarde eura

Temeljem zahtjeva ukupno se planira otvoriti 4.000 radna mjesta, ali hoće li biti tako, bit će odlučeno nakon što se pregledaju svi zahtjevi.

Maras je usporedio ove brojeve s brojevima zahtjeva za poticaje koji su se podnosili za vrijeme starog zakona, te rekao kako je u pet godina na temelju starog zakona zaprimljeno 241 zahtjev za poticaje, a odobravano ih je u prosjeku 18 godišnje. Planirane investicije su tada u pet godina bile 3,9 milijarde kuna, što je značajnije manje nego u odnosu na novi zakon.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene