"Prva plenarna sjednica bit će 7. lipnja, dakle idući tjedan, i u okviru zakona, Ustava i poslovnika Hrvatskog sabora na toj prvoj sjednici predsjednik hrvatske Vlade treba predložiti nove ministre", kazao je Gordan Jandroković.


Tko koga podupire u Hrvatskom saboru i ima li predsjednik Vlade Andrej Plenković parlamentarnu većinu znat će se sljedeći tjedan, nakon lokalnih izbora.

Vezani članci Premijer Andrej Plenković (Foto: AFP) Plenković o Milanovićevoj kandidaturi: "Možda opet izgubi..." Savjetnik HDZ-a Vladimir Šeks gostuje u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Vladimir Šeks u Dnevniku Nove TV: ''Motaju se neke priče da bi se Predsjednici moglo prišiti nešto što bi je kompromitiralo''

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković je odgovarajući na novinarske upite jutros na Mirogoju rekao da će sutra predsjedništvo utvrditi dnevni red za plenarnu sjednicu na kojoj će premijer Plenković predložiti nove ministre.

"Sutra imamo sjednicu predsjedništva, koja uvijek treba doći prije nego što sazovemo plenarnu sjednicu Hrvatskog sabora. Prva plenarna sjednica bit će 7. lipnja, dakle idući tjedan, i u okviru zakona, Ustava i poslovnika Hrvatskog sabora na toj prvoj sjednici predsjednik hrvatske Vlade treba predložiti nove ministre. Očekujem da će tako i biti", kazao je Jandroković.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr