Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigle iz BiH

Gomile smeća zatrpale dolinu Neretve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dolina Neretve proteklih je dana bila zatrpana gomilama smeća koje je stiglo iz Bosne i Hercegovine. Smeće je postalo uočljivo s obzirom da je došlo do pada vodostaja.

Pošto je ovih dana vodostaj Neretve u Metkoviću, Opuzenu i Krvavcu opao, obala je zatrpana gomilama smeća koje je rijeka nanijela iz BiH u dolinu Neretve.

Pročitajte i ovo Zagađivanje jame; ilustracija - 3 Prva presuda u povijesti Vlasnica ugostiteljskog objekta godinama bacala smeće u speleološki objekt: Otkrio je jedan detalj Slika nije dostupna Padaju vodostaji i kod Siska Neretva se povlači, stanje na području Čičke Poljane i dalje teško

Zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Frano Skokandić upozorio je kako to nije ništa novo kad je u pitanju BiH i odlaganje otpada.

>> Stari grad u Mostaru poplavljen

"Rijeka Neretva i jadranska obala ugroženije su nego ikad od tona otpada iz susjedne države čim malo više poraste vodostaj", rekao je Skokandić.

Dodao je kako se očito u BiH strategija gospodarenja otpadom svodi na njegovo odlaganje u korito ili na obalu rijeke svjesno promišljajući da će jednoga kišnog zimskog dana sve to biti deponirano u Jadranskome moru.

"Prizori koje smo mogli vidjeti ovih dana uz obalu Neretve govore sami za sebe", naglasio je Skokandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene