Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dolina Neretve proteklih je dana bila zatrpana gomilama smeća koje je stiglo iz Bosne i Hercegovine. Smeće je postalo uočljivo s obzirom da je došlo do pada vodostaja.


Pošto je ovih dana vodostaj Neretve u Metkoviću, Opuzenu i Krvavcu opao, obala je zatrpana gomilama smeća koje je rijeka nanijela iz BiH u dolinu Neretve.

Vezani članci Otpad, ilustracija - 4 Novi udar na džepove građana, zbog otpada najavljene kazne: "To tako neće ići, odnosno to će koštati" Zagreb zatrpan smećem - 5 Bandić najavio reviziju odluje o poskupljenju: Zagreb zatrpan smećem, odvoz poskupljuje i do šest puta

Zamjenik dubrovačko-neretvanskog župana Frano Skokandić upozorio je kako to nije ništa novo kad je u pitanju BiH i odlaganje otpada.

>> Stari grad u Mostaru poplavljen

"Rijeka Neretva i jadranska obala ugroženije su nego ikad od tona otpada iz susjedne države čim malo više poraste vodostaj", rekao je Skokandić.

Dodao je kako se očito u BiH strategija gospodarenja otpadom svodi na njegovo odlaganje u korito ili na obalu rijeke svjesno promišljajući da će jednoga kišnog zimskog dana sve to biti deponirano u Jadranskome moru.

"Prizori koje smo mogli vidjeti ovih dana uz obalu Neretve govore sami za sebe", naglasio je Skokandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook