Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

USKORO UŽIVO SDP sazvao izvanrednu presicu, komentirat će odluku Ustavnoga suda

Poplave u Hercegovini

Stari grad u Mostaru poplavljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Područje Staroga grada u Mostaru poplavljeno je valovima nabujale rijeke Radobolje, u blagom su porastu i ostale rijeke na području Hercegovine, dok je stanje s poljoprivrednim nasadima u Popovu polju - alarmantno.

Po navodima gradske uprave u Mostaru, iznimno velik vodostaj Radobolje doveo je do izlijevanja te rijeke kod hotela u povijesnom dijelu grada. Nabujala se voda slijeva kroz veći dio Staroga grada, te je poplavila dio objekata u dijelu grada u kojemu se nalazi i Stari most.  I vodostaj drugih rijeka na području Hercegovine je u blagome porastu, a među najtežim je stanje u Čapljini, gdje rijeke Trebižat i Neretva prijete obiteljskim kućama.

Pročitajte i ovo Most preko Neretve preko Neretve VIDEO Ima li razloga za brigu: Spektakularan most u susjedstvu napuknuo, a promet nije ni krenuo Ilustracija Tužan kraj potrage Policija potvrdila: U Neretvi pronađeno tijelo nestalog Ante Bebića

>> I dalje kritično u Lici, vodostaji kod Karlovca u opadanju, brojne kuće poplavljene

Na području Popova Polja u dijelu općine Ravno u istočnoj Hercegovini, zbog plavljenja uslijed nekontroliranog ispuštanja vode iz akumulacija s ustava na rijeci Trebišnjici, uništeno je više desetaka hektara nasada voćaka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene