Obavijesti Video Pretražite Navigacija

GOLJP: DORH treba provesti istragu o izravnim počiniteljima zločina u Medačkom džepu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građanski odbor za ljudska prava (GOLJP) u današnjem priopćenju u povodu donošenja presude na suđenju za ratne zločine počinjene u Medačkom džepu 1993. godine navodi kako bi Državno odvjetništvo trebalo provesti istragu o izravnim počiniteljima teških ratnih zločina u operaciji 'Džep 93'.

U priopćenju koje zajednički potpisuju Zoran Pusić ispred GOLJP-a i Vesna Teršelič u ime Documente, Centra za suočavanje s prošlošću, ističe se kako je sud nedvojbeno utvrdio "da su u operaciji 'Džep 93.' počinjeni brojni ratni zločini nad civilima i zarobljenicima, ali da do sada Državno odvjetništvo nije podiglo ni jednu optužnicu protiv izravnih počinitelja".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana drugooptuženog generala Norca odbacila optužnicu Slika nije dostupna Počelo iznošenje završnih riječi obrane generala Ademija

"Državno odvjetništvo trebalo bi provesti istragu o izravnim počiniteljima teških ratnih zločina za koje je Norac osuđen po zapovjednoj odgovornosti. Isto tako trebalo bi istražiti odgovornost izaslanika Glavnog stožera HV-a (Davorina Domazeta) te individualizirati odgovornost za zločine počinjene u području djelovanja specijalne policije", navodi se u priopćenju.

General Rahim Ademi nepravomoćno je danas oslobođen, a general Mirko Norac osuđen na sedam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Medačkom džepu 1993.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene