Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bonton u javnom prijevozu

'Golišave i 'mirišljave' ćemo zamoliti da izađu van'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neugodni mirisi i golišavi putnici tijekom ljetnih mjeseci u osječkom javnom prijevozu odlaze u povijest. Takve osobe više neće moći u tramvaj ili autobus, a kako putnik treba izgledati u javnom prijevozu pisat će čak i u novom Kodeksu o odijevanju putnika.

Kada više nisu mogli plaćati popravke u noćne linije autobusa i tramvaja GPP je uveo zaštitare. Na taj je način vrlo uspješno spriječeno nasilje prema vozačima, ali i uništavanje gradske imovine. Sve to, ne košta ni kune jer su za čuvare uzeli već zaposlene djelatnike. Tako će i sada, kontrolori karata i vozači, ako vide osobu koja primjerice bez majice ulazi u tramvaj, zamoliti da izađe van. Svjesni su da će to naići na neodobravanje i negodovanje pa upravo zato novim kodeksom planiraju uvesti reda među putnike.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Bijela kuća zabrinuta Izrael zabranjuje rad katarske medijske kuće: "Iznutra djeluje protiv Izraela" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Znojni i neugodna mirisa, putnici neće moći u osječki tramvaj. Nečistoća uznemirava ostale putnike pa se žale i pišu upravi gradskog poduzeća. 'Neki se žale, a neki trpe, a nezgodno je i putnicima reći, zašto se ušli', rekao nam je vozač Leonard Grabić. Neprimjeren miris putnici bi riješili. Vozači i kontrolori u daleko su nezavidnijem položaju. 'Tjeramo ih van! A što ćemo s njima! Još ako nemaju kartu, na sljedećoj stanici van', priča kontrolor Željko Barić.

Nakon što su na noćnim linija uveli zaštitare da spase vozače i imovinu od nasrtljivih putnika, sad je problem s putnicima kojima smeta neprimjereno odijevanje, točnije, razodijevanje. Uprava gradske tvrtke piše kodeks o odijevanju putnika, a s mirisima će teže ići. 'Ako su baš vozili negdje šutu i jače se osjete, moliti ćemo ih da ne ulaze u tramvaj', poručuje Igor Medić, direktor GPP-a. Sladoled i kućni ljubimci već su sada zabranjeni, a ostalim putnicima osim karte treba sapun i voda. Oni koji zaudaraju više bi trebali pripaziti na higijenu posebice tijekom ljetnih mjeseci kada se zbog visokih temperatura pretjerano znojimo, i to je zapravo jedini način da se izbjegne neugodna situacija i za kontrolora i za vas i za ostale putnike.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene