Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašu ukinut imunitet, slijedi pritvor?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborsko mandatno-imunitetno povjerenstvo prihvatilo je ponovljeni zahtjev zagrebačkoga Županijskog suda da se Branimiru Glavašu skine zastupnički imunitet za pritvor u istrazi o tzv. slučaju garaža, te istovrstan zahtjev županijskoga Državnog odvjetništva.

Rekao je to predsjednik Povjerenstva Damir Sesvečan, nakon trosatne, za javnost zatvorene sjednice, na kojoj su odluke da se omogući Glavašev pritvor, kako se doznaje, donesene većinom glasova, uz protivljenje HSP-ovca Vlade Jukića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna MIP ukinuo Glavašu imunitet Glavašu ukinut imunitet samo s jednim glasom protiv Slika nije dostupna Zastupnički imunitet Unatoč presudi, Glavaš i dalje na slobodi

Zahtjev zagrebačkog Županijskog suda da se Glavaš pritvori
Povjerenstvo je razmotrilo još u ponedjeljak, no odbilo je o njemu odlučivati, s pojašnjenjem da je sudac Zdenko Posavec prekršio proceduru, odnosno, da je prvo trebao tražiti odobrenje Povjerenstva za skidanje imuniteta Glavašu, a tek potom donijeti rješenje o pritvoru.

Sudac je, međutim, jučer podnio isti zahtjev, tumačeći da nije
prekršio proceduru.

Komentirajući činjenicu da je Povjerenstvo danas odobrilo zahtjev koji je u ponedjeljak odbilo tvrdeći da je protuproceduralan, Sesvečan je ustvrdio da je Povjerenstvo ispravno postupilo na obje sjednice.

"U ponedjeljak smo postupili po saborskom Poslovniku, no danas smo, zbog svrsishodnosti postupka i nedoumica u tumačenju Ustava, Poslovnika i Zakona o kaznenom postupku, koje su izrazili i pravni stručnjaci, prihvatili oba zahtjeva", objasnio je Sesvečan.

Na pitanja znači li to da je Povjerenstvo danas prekršilo Poslovnik, te s koliko su glasova donesene odluke o odobrenju pritvora, Sesvečan nije htio odgovoriti.

Odluke Povjerenstva na idućoj bi sjednici trebao potvrditi i saborski plenum, no to ne odgađa pritvor, pa se Glavaša u Zagrebu može pritvoriti još danas.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene