Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš prijavio Fehira za ratni zločin

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji je osumnjičen za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva u Osijeku 1991. godine, izvijestio je u nedjelju kako je protiv Krunoslava Fehira, suosumnjičenika u tistom slučaju, podnio kaznenu prijavu.

Kaznena prijava odnosi se na kazneno djelo ratnog zločina protiv civila, a koje, kako kaže, nije obuhvaćeno slučajem koji se sada vodi na zagrebačkom Županijskom sudu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suđenje Branimiru Glavašu Svjedok Zakanji: Fehir je mali ubojica Slika nije dostupna Suđenje Branimiru Glavašu Boljkovac: Glavaš i Šušak su se u Osijeku potpuno oteli kontroli

Na konferenciji za novinare Glavaš je rekao kako ga je Fehir prošle godine optužio da je, osim za slučaj o kojem se vodi istraga, nalogodavac i ubojstava srpskih civila, što je javnosti poznato kao "slučaj Drava" ili "slučaj selotejp", gdje su žrtve navodno bile ubijene metkom u potiljak i bačene u Dravu, a usta su im bila priljepljena selotejp trakom.

Glavaš kaže kako je Fehir, tijekom prošle godine, u medijima, a zatim kao zaštićeni svjedok i potom svjedok bez zaštićenog identiteta dao 6. različitih iskaza o ovim zbivanjima, u kojima opisuje i svoje sudjelovanje u tim događajima, a što, drži Glavaš, "jasno upućuje na njegovo djelovanje kao počinitelja ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, a koje mora biti istraženo i procesuirano, jer nije ni izdaleka pokriveno onim što mu se stavlja na teret u tekućoj istrazi".

- Krunoslav Fehir javno je priznao da je bio sudionikom ubojstva Milutina Kutlića i pokušaja ubojstva Radoslava Ratkovića te nekoliko desetaka drugih civila, a da za te zločine protiv njega nije pokrenut ni istražni postupak. 

Glavni državni odvjetnik, "profesionalac", o navedenim činjenicama šuti, pa sam stoga i odlučio podnijeti kaznenu prijavu protiv Fehira, na koju se, prema zakonu, Mladen Bajić mora očitovat", ustvrdio je Glavaš.

Dodao je kako je obaviješten da je Fehirovo trenutno boravište u odmaralištu MUP-a u Valbandonu, kod Pule, te da, ako glavni državni odvjetnik ne zna gdje on boravi, ukazuje na tu činjenicu kako bi mu mogao dostaviti eventualne pozive za dodatni razgovor.

Moj istup ne može se protumačiti kao utjecaj na svjedoke jer Fehir nije svjedok u postupku, nego okrivljenik Branimir Glavaš Na novinarski upit zašto je toliko čekao s kaznenom prijavom Glavaš je odgovorio kako ga je Fehir, prije godinu dana, optužio da je nalogodavac ubojstava u Osijeku, pa mu je za godišnjicu htio uputiti čestitiku, ali da je pravi razlog čekanja to što, kako kaže, poštuje Fehirova oca Josipa, iznimno cijeni njegov doprinos u Domovinskom ratu i razumije situaciju u kojoj se zatekao.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene