Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavaš od danas na vodi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Branimir Glavaš, koji već 23 dana štrajka glađu, prestao je piti čaj, uzimati vitamine i kalij te od danas pije samo vodu. Na takvu odluku, objasnio je danas njegov odvjetnik Ante Madunić, potaknula ga je vijest kako štrajka uz čaj i vitamine.

- Glavaš iz zatvora poručuje da će od sada piti samo vodu. Ako se smatra da uzimanje čaja nije pravi štrajk glađu, Glavaš je odlučio da će ga prestati piti, kao i uzimati vitamine i kalij - rekao je odvjetnik Madunić za Večernji list  nakon što je danas posjetio Glavaša u zatvorskoj bolnici. 

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

Njegova je glavna poruka da nije počeo štrajkati glađu zato da bi počinio samoubojstvo, nego da bi na taj način prosvjedovao zbog potpune političke montaže kojom mu se nastoji pripisati odgovornost za ubojstva na Dravi ili tzv. slučaj selotejp. Štrajkom glađu prosvjeduje i zbog načina na koji je pod pritiskom politike odobren pritvor i zbog težine kaznenog djela u tzv. slučaju garaže.

Čaj i vitamini omogućuju mu da sudjeluje na ročištima kaže Glavašev odvjetnik Ante Madunić. I jučer su ga posjetitelji, među njima i sin Filip, pokušali nagovoriti da odustane od štrajka, da misli na svoje zdravlje i život. No, nisu uspjeli. 

Glavaš im je ponovio da nema predaje. Branimir Glavaš nije imao dvojbi o tome tko je pustio njegovu medicinsku dokumentaciju u medije upravo u danima kad saborski zastupnici raspravljaju o tome da bi parlament, potvrdi li odluku o pritvoru, mogao biti kriv za njegovu smrt.

Uvjeren je, naime, da je to bio istražni sudac Zdenko Posavec, a ne netko iz zatvorske bolnice, gdje su, rekao je, prema njemu korektni i ne žele učiniti ništa što bi ih kompromitiralo. Ocijenio je da se sudac uključio u kampanju koja se vodi protiv njega, što će mu, najavio je Glavaš, i reći sljedećeg utorka, kad bi trebao nazočiti još jednomu ročištu. Najviše ga je povrijedilo to što se pokušava manipulirati činjenicom da uzima vitamine, čaj i kalij, jer mu je to uvjetovao upravo sudac Posavec.


Sudac je, naime, svoje odobrenje na Glavašev zahtjev da prisustvuje ročištima uvjetovao time da liječnički nalazi moraju potvrditi kako je pritvorenikovo fizičko i psihičko stanje takvo da može izdržati i pratiti višesatna ispitivanja svjedoka.

Upravo zbog sučeva uvjeta Glavaš je pristao na liječničke preglede, a liječnici su mu potom savjetovali da čajem, vitaminima i kalijem održava zdravlje. Od jučer Glavaš odbija i liječničke preglede, komentirao je da je ravno groteski to što se sučev uvjet koristi za promjenu javne predodžbe o njegovu štrajku glađu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene