"Izvanraspravno vijeće Zagrebačkog županijskog suda u srijedu će raspravljati o žalbama u slučaju Todorić", rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Galerija


Riječ je o žalbama DORH-a i obrane Ivice Todorića, dvjema koje su stigle u ponedjeljak, i trećoj žalbi, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana. Riječ je o žalbama određivanja istražnog zatvora Todoriću.

Vezani članci Piruška Canjuga, Ivica Todorić i Ante Huljev Agrokorovi menadžeri Huljev i Canjuga odbacili optužbe za zlouporabu vrijednu 1,25 milijuna eura Suđenje Ivici Todoriću Todorić poručio da je optužnica smeće i da se neće braniti: ''Dalićku sam potjerao iz sobe, a Agrokor mi nije platio ni ručak''

Podsjetimo, Todoriću je određen istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana po novoj zakonskoj osnovi, zbog opasnosti od bijega, a ukinuo mu je ranije određeni razlog za istražni zatvor, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke.

Devčić nije znao reći hoće li odlučivanje o svim žalbama biti objedinjeno ili će se odlučivati o svakoj žalbi zasebno. "Odluku vijeća, javnost će doznati najvjerojatnije u četvrtak. Odluka se mora napisati, otpremiti strankama i nakon toga se objavljuje, dakle sve ide po standardnoj proceduri", rekao nam je Devčić.

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke, također će u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.