Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Hoće li van iz Remetinca?

Devčić: "Odluka o žalbama u slučaju Todorić u srijedu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Izvanraspravno vijeće Zagrebačkog županijskog suda u srijedu će raspravljati o žalbama u slučaju Todorić", rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić.

Riječ je o žalbama DORH-a i obrane Ivice Todorića, dvjema koje su stigle u ponedjeljak, i trećoj žalbi, koju je Todorićeva obrana uložila na odluku od prije godinu dana. Riječ je o žalbama određivanja istražnog zatvora Todoriću.

Pročitajte i ovo Propusti u slučaju Agrokor - 4 glavna državna odvjetnica Što će utvrditi Hrvoj Šipek o propustima u slučaju Agrokor? "Ne može Državno odvjetništvo reći da nije na vrijeme upozoreno" Ivana Petrović Analiza Ivane Petrović Potpuni debakl u slučaju Agrokora: "Otvara se novi problem, a DORH je Todorića trebao pitati ključno pitanje vezano za rusku banku"

Podsjetimo, Todoriću je određen istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana po novoj zakonskoj osnovi, zbog opasnosti od bijega, a ukinuo mu je ranije određeni razlog za istražni zatvor, a to je opasnost od utjecaja na svjedoke.

Devčić nije znao reći hoće li odlučivanje o svim žalbama biti objedinjeno ili će se odlučivati o svakoj žalbi zasebno. "Odluku vijeća, javnost će doznati najvjerojatnije u četvrtak. Odluka se mora napisati, otpremiti strankama i nakon toga se objavljuje, dakle sve ide po standardnoj proceduri", rekao nam je Devčić.

Ivica Todorić, bivši vlasnik Agrokora osumnjičen za izvlačenje novca iz te tvrtke, također će u srijedu će iznijeti svoju obranu pred tužiteljima iz zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, potvrdila je u petak Todorićeva odvjetnica Jadranka Sloković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene